Google+
Home » Justitie » Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul minorei obligată să se prostitueze într-o discotecă din comuna Tutova!

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul minorei obligată să se prostitueze într-o discotecă din comuna Tutova!

de Răzvan CĂLIN

Cazul minorei care a fost obligată să se prostitueze într-o discotecă din comuna Tutova a suscitat și interesul Avocatului Poporului. În urma mediatizării cazului în mass-media locală, instituția s-a autosesizat din oficiu și prin intermediul unui comunicat de presă a anunțat că va efectua o anchetă proprie în acest caz.

”Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor”, se arată în comunicatul emis de Matei Vîrtosu, purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului.

Cazul a intrat în atenția autorităților în urmă cu mai bine de o săptămână, când polițiștii au declanșat o anchetă în cazul unei fete de 13 ani care, după ce a fugit dintr-un centru de plasament din municipiul Bârlad, a întreținut relații sexuale cu un bărbat în vecinătatea unei discoteci din satul Bădeana, comuna Tutova. Copila a întreținut relații sexuale cu bărbatul respectiv după ce, anterior, fusese dată dispărută, prin numărul de urgență 112, de către angajații centrului în îngrijirea căruia se află. Fata a plecat în seara zilei de 4 martie, însoțită de alte trei colege, însă toate au revenit voluntar în centru în cursul aceleiași nopți.

A doua zi dimineață minora a mărturisit lucrătorului social și psihologului centrului că a întreținut relații sexuale cu un adult. Având în vedere vârsta și aspectele semnalate, psihologul instituției a mers împreună cu fata la Poliția Municipiului Bârlad pentru a depune plângere.

Minora a reclamat faptul că, după ce a fugit din centrul în care beneficiază de măsura de protecție a plasamentului în regim de urgență, a mers într-o discotecă din localitatea Bădeana. La un moment dat, un bărbat i-a propus să întrețină un raport sexual, iar minora a consimțit. În consecință, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Alina Tonică.

Copila a întreținut relații sexuale în curtea unui imobil din vecinătatea discotecii din Bădeana.

Comments

comments

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: