Home » Sanatate » Cine sunt "sforarii" posturilor scoase la concurs la Spitalul Bârlad?

Cine sunt "sforarii" posturilor scoase la concurs la Spitalul Bârlad?

Ceea ce sesizau în urma cu câteva săptămâni surse de încredere din Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad pare să se adeverească. Cele mai multe concursuri pentru ocuparea posturilor vacante se pare că sunt doar pentru că trebuie să fie făcute, tot mai multe voci din spital spunând că formalitatea examenelor se manifestă pe față în anumite cazuri, în special pentru posturile nemedicale. Sursele vin și cu exemple.

Astfel, în urma probei scrise pentru postul de registrator medical la secția Boli infecțioase, din 14 candidați înscriși (13 prezenți) au fost admiși în vederea participării la proba practica opt candidați. Monica Mihaela Pancu a obținut cel mai mare punctaj, 91 de puncte. Aceasta, spun sursele, este ruda medicului infecționist Monica Aioanei și o apropiată a anturajului Gabrielei Daniș, director medical al spitalului. O simplă coincidența, totul e absolut intamplator! Cu un asemenea punctaj, va fi simplu să câștige concursul, mai ales dacă va primi note bune la proba practică și interviu.

Șanse mari de a câștiga postul de garderobier le are o altă favorită, deși după proba scrisă punctajul obținut de ea este la limită, puțin peste 52 de puncte. Aceasta a reușit să fie admisă printre cei cinci rămași în concurs. Femeia nu este altcineva decât soția magazionerului Spitalului „Beldiman”, care a lucrat o vreme ca magazioner la Spitalul de Copii. Dacă va obține nota maximă la proba practică va avea șanse să câștige concursul și să devină garderobieră la secția Pediatrie.

Surse din spital declară că de ani de zile cele mai multe posturi medicale, în speță de asistenți medicali, sunt ocupate preferențial. Anul trecut, de exemplu, se vorbea de „atenții” cuprinse între 12.000 și 15.000 de lei pentru ocuparea unui post de asistent medical, fapt confirmat și de unele aspirante la aceste posturi, care însă nu s-a mai înscris la concurs întrucât știau că nu îl vor ocupa. Pentru posturile mai mărunte șpaga cerută anul trecut, de exemplu, ar fi fost de 4.000 lei. Anul acesta, este posibil ca plicurile să fie ceva mai groase pentru că și salariile în sănătate au crescut consistent. Șefii de secție rămân în continuare persoanele care aleg pe sprânceană câștigătorii concursului, împreună cu unii reprezentanți ai conducerii spitalului și cu cadre medicale cu vechime și influență. Sunt totuși și șefi de secție, puțini ce-i drept, care nu vor să facă nici un fel de compromis angajând persoane nepregătite. Deși matrapazlâcurile din jurul concursurilor se cunosc de către cei din interior și au fost sesizate în mass media locală, reprezentanții Spitalului „Beldiman” declară cu seninătate că posturile sunt ocupate în urma unei examinări riguroase, că șpăgile nu există și ca sursele anonime ale ziariștilor debitează doar povești.

Astăzi va fi afișat numele câștigătorului postului de garderobier, iar vineri cel al postului de registrator medical la secția Boli infecțioase. Vom afla, așadar, dacă sursele din spital au fabulat sau au declarat adevărul gol – goluț. (Răzvan CĂLIN)

About Tehno Redactor