Home » Administratie » Cozi la Taxe și Impozite, doar în zilele de salariu și de pensie

Cozi la Taxe și Impozite, doar în zilele de salariu și de pensie

După două luni și jumătate, în care bârlădenii nu au prea trecut pe la Serviciul Taxe și Impozite Persoane Fizice din cadrul Primăriei, cum procedau în anii trecuți, de luni, ghișeele s-au mai animat, în anumite intervale orare reapărând cozile.

Bârlădenii, în special pensionarii, se grăbesc să își achite impozitele pentru a nu pierde bonificația de 10%, care se acordă până pe 31 martie, la achitarea integrală a impozitului. Practic, doar această bonificație reprezintă o reducere a impozitului, întrucât anunțata reducere de 5% aprobată de consilierii locali este anulată în majoritatea cazurilor de taxa de cimitir obligatorie, de 10 lei, impusă bârlădenilor anul acesta, indiferent dacă au sau nu locuri de veci în proprietate.

Până la sfârșitul acestei luni, bârlădenii mai au timp să beneficieze de această oportunitate, însă reprezentanții Serviciului Taxe și impozite îi sfătuiesc să nu se prezinte neapărat la primele ore ale dimineții, ci să vină și în cursul după amiezii pentru a evita aglomerația.

Primarul Dumitru Boroș anunța în urmă cu o lună, într-o conferință de presă, că nivelul încasărilor era destul de redus, cu 80.000 de lei mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Această aglomerație de la Serviciul Taxe și Impozite Persoane Fizice se observă în primele trei zile de la data în care se dau salariile și mai ales pensiile, după care prezența contribuabililor la ghișeu este din ce în ce mai scăzută. Acest aspect se înregistrează încă de la începutul anului și chiar dacă va fi o adresabilitate mai mare în cele două săptămâni, câte mai sunt până pe 31 martie, data limită până la care se poate beneficia de bonificația de 10% , nu se vor putea încasa sumele care să acopere deficitul înregistrat până acum”, ne-a declarat Cerasela Apostol, șefa Serviciului Taxe și Impozite din Primărie. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: