Home » Sport » Meci greu astăzi pentru HC Vaslui, în deplasare la prima clasată în Liga Zimbrilor

Meci greu astăzi pentru HC Vaslui, în deplasare la prima clasată în Liga Zimbrilor

Handbal Club Vaslui are o misiune extrem de dificilă astăzi, când întâlnește Dinamo București, formație aflată pe primul loc în Liga Zimbrilor. Meciul va avea loc de la ora 16:00 și va fi în direct pe TVR 2.

Alb – roșii au avut un parcurs extrem de bun și au suferit o singură înfrângere până acum, cu nou promovata HC Dobrogea Sud Constanța, echipa de pe locul patru. Bucureștenii au un avantaj confortabil de șapte puncte în fața celor de la AHC Potaissa Turda, dar și un meci mai puțin disputat față de ocupanta locului doi.

Vasluienii speră însă măcar la un punct, după ce dinamoviștii au înregistrat etapa trecută doar o remiză cu AHC Dunărea Călărași, scor 29 – 29. Vor avea însă nevoie de concentrare maximă pentru a nu suferi aceeași soartă ca în meciul precedent, când au pierdut la HC Odorhei, scor 22 – 30. Istoricul întâlnirilor directe dintre cele două formații este unul dur, după ce Dinamo a avut câștig de cauză în toate cele șase partide disputate anterior.

Principalele speranțe ale vasluienilor se leagă de Gabriel Bujor, care cu 134 de goluri este golgheterul Ligii Zimbrilor. Acesta a mai marcat alte 12 cu HC Adrian Petrea Reșița, dar toate rezultatele înregistrate cu această echipă au fost anulate după retragerea ei din competiție. Față de aceeași perioada a lunii trecute diferența dintre acesta și următorul clasat în clasamentul marcatorilor a scăzut considerabil, după o perioadă mai nefastă a echipei, astfel că acesta ar putea pierde prima poziție. Bujor a marcat 19 goluri în patru partide, o medie de mai puțin de cinci reușite pe meci, mult sub media cu care ne-a obișnuit. Guillaume Saurina, de la CSM Bucureșți a marcat în același interval de timp 31 de goluri în cinci partide și a ajuns la 126 de reușite. Podiumul e completat de Filip Marjanovic, de la SCM Politehnica Timișoara, cu 119 reușite.

În primul eșalon de handbal masculin din România au mai rămas de disputat doar patru etape, astfel că rezultatul fiecărei partide va atârna greu în balanța calificării favoriților noștri în play-off. Patru echipe se bat pentru ultimele doua locuri (șapte și opt) care asigură calificarea în play-off. Aceste locuri sunt ocupate acum de HC Vaslui, care are 28 de puncte și AHC Dunărea Călărași cu 25. CSU Suceava este prima de sub linie, cu 24 de puncte, iar Steaua are cu unul mai puțin. Vasluienii vor ține pumnii etapa aceasta celor de la CSM Focșani, care întâlnesc AHC Dunărea Călărași și celor de la HC Dobrogea Sud Constanța, care îi întâlnesc pe steliști. De asemenea speră la o minune din partea ultimei clasate CSM Satu Mare, care va da piept cu CSU Suceava, echipa de pe locul nouă.

HC Vaslui va mai întâlni, în ultimele trei etape, CSM Făgăraș (ocupanta locului 12), CSA Steaua București și CSM Satu Mare (ultima clasată). (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: