Google+
Home » Invatamant » Un ”codrenist” s-a calificat la două olimpiade naționale – sociologie și geografie!

Un ”codrenist” s-a calificat la două olimpiade naționale – sociologie și geografie!

de Răzvan CĂLIN

Dragoș Obreja, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”, a reușit performanța de a se califica la etapa finală a două importante competiții școlare.

După ce în urmă cu o săptămână s-a numărat printre cei patru ”codreniști” calificați la faza națională a Olimpiadei de Geografie, iată că recent a reușit aceiași performanță și la Olimpiada de Sociologie. În urmă cu câteva zile, la Vaslui s-a derulat etapa județeană a competiției, iar elevul bârlădean și-a adjudecat primul loc, obținând nota 9. În consecință, Obreja este cel care va reprezenta județul Vaslui la etapa națională a acestei olimpiade. Însă, va trebui să aleagă dacă va opta să meargă la ambele concursuri (geografie și sociologie). Etapa finală la geografie se va derula în perioada 19 – 24 aprilie la Oradea, iar cea de sociologie în perioada 24 aprilie – 26 aprilie la Deva.

”Dragoș Obreja este unul dintre elevii noștri foarte conștiincioși, un băiat perseverent și la care se vede dorința de a învăța și de a cunoaște cât mai multe lucruri. Este foarte studios și se vede că îi place ceea ce face. Iar calificarea la faza națională la cele două obiecte de studiu – geografie și sociologie – nu este altceva decât o încununare a eforturilor deosebite pe care le-a făcut până în prezent. Rămâne ca el să decidă la ce obiect va merge la etapa națională sau, de ce nu, poate va alege să concureze la amândouă. Am mai avut elevi în astfel de situații care au ales să meargă la ambele olimpiade. Dar totul depinde numai de el și indiferent de decizia pe care o va lua rămâne un elev de apreciat, un performer!”, ne-a declarat profesorul Andrei Huiban, cel care l-a îndrumat și pregătit pe Dragoș Obreja.

Comments

comments

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: