Home » Justitie » Ancheta în cazul fetei de 13 ani dintr-un centru de plasament, care a făcut sex lângă o discotecă, continuată de Poliție

Ancheta în cazul fetei de 13 ani dintr-un centru de plasament, care a făcut sex lângă o discotecă, continuată de Poliție

Ancheta în cazul fetei de 13 ani care a făcut sex lângă o discotecă din Bădeana după ce a fugit dintr-un centru de plasament al Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui va fi continuată de către Poliție. DIICOT dezminte faptul că ar fi preluat cercetările, în condițiile în care infracțiunea comisă nu este de competența procurorilor de crimă organizată.

Cazul bărbatului de 42 de ani, din municipiul Bârlad, care a întreținut relații sexuale cu o fată de 13 ani dintr-un centru de plasament rămâne în continuare spre cercetare la Poliție, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Bârlad. Reprezentanții Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) dezmint faptul că dosarul ar fi ajuns la această instituție, în ciuda informațiilor repetate apărute în presă cu privire la preluarea cercetărilor de către procurorii de crimă organizată.

Cazul este de competența exclusivă a Poliției și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. Nu s-a pus problema de declinare a cauzei către DIICOT, având în vedere că infracțiunea pentru care se fac cercetări nu este de competența noastră”, ne-a declarat șeful Biroului Teritorial Vaslui al DIICOT, Alina Perjoiu.

Potrivit plângerii făcută la Poliție, fata de 13 ani a întreținut relații sexuale fără constrângere cu un bărbat din Bârlad. Minora, aflată în plasament într-un centru din Bârlad al Direcției pentru Protecția Copului Vaslui, a fugit într-una din nopțile de la începutul acestei luni din spațiu de cazare, alături de alte trei colege, într-o discotecă din Bârlad. La un moment dat, copila a ieșit din local și s-a dus în curtea unui imobil din apropierea discotecii, unde a făcut sex cu bărbatul de 42 de ani. Ulterior, victima a revenit în centrul de plasament, iar a doua zi a reclamat că a întreținut relații sexuale, fără niciun fel de constrângere. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: