Home / Justitie / Cristina Petriman – Trista poveste a unei tinere lipsită de orice fărâmă de instinct matern!

Cristina Petriman – Trista poveste a unei tinere lipsită de orice fărâmă de instinct matern!

de Răzvan CĂLIN

Cazul bârlădencei Cristina Petriman (34 de ani), care și-a aruncat bebelușul mort la container, iar acum este acuzată de omor, continuă să suscite interesul opiniei publice. Cu fiecare zi care trece ies la iveală noi amănunte cumplite despre modul în care a acționat tânăra, dar mai ales despre resorturile care au făcut ca să fie catalogată de către specialiști drept o femeie lipsită totalmente de instinctul matern. Psihologii și anchetatorii care au studiat-o îndeaproape, atât pe ea, cât și faptele sale, sunt unanim de acord în ceea ce privește discernământul acesteia. Altfel spus, tânăra a știut exact ce face atunci când a decis să-și acopere propriul copil, născut doar de câteva ore, cu o pernă rea care, ulterior, i-a provocat moartea micuțului.

Cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au solicitat în instanță decădere acesteia din drepturile părintești. Este vorba despre fiica sa, acum în vârstă de 13 ani, pe care, de altfel, nici nu mai știe prea bine cum arată, căci a părăsit-o în grija bunicilor materni încă din primele ei zile de viață. De altfel, Cristina Petriman se poate lăuda cu un extrem de trist record personal: a adus pe lume, până acum, trei copii, dar de fiecare dată a eșuat lamentabil în misiunea sa ca mamă. Pentru a fi siguri că fiica ei va fi la adăpost pentru tot restul vieții sale, cei de al DGASPC Vaslui au obținut o decizie a Tribunalului Județean Vaslui prin care Cristina Petriman a fost decăzută din drepturile părintești. Conform hotărârii judecătorilor vasluieni, copila a rămas în continuare în grija bunicilor materni.

Reacția celor de la DGASPC Vaslui este cât se poate de justificată, dacă ne gândim numai la faptul că tânăra de 34 de ani trebuie să răspundă în fața instanței pentru o gravă acuzație de omor. Și nu de ucidere din culpă, așa cum au marșat inițial anchetatorii, mai ales că tânăra a tot încercat să-i convingă că nu a avut deloc intenția să-și omoare pruncul nou-născut.

”În primul rând, este clar că tânăra nu are o percepție normală, sănătoasă, asupra rolului ei ca mamă. Este o postură care o depășește, o postură pe care nu o simte și nu o percepe mai deloc. Practic, vorbim de lipsa instinctului matern în acest caz. De aici și eșecul ei lamentabil ca mamă, chiar dacă până acum a adus pe lume trei copii”, a declarat pentru Est News Ionel Brătianu, psiholog în cadrul DGASPC Vaslui.

Într-adevăr, Cristina Petriman a fost, cel puțin din punct de vedere biologic, mamă a trei copii. Prima pe care a adus-o pe lume este fetița (acum în vârstă de 13 ani), aflată în grija părinților Cristinei. Practic, bunicii materni sunt cei care au jucat rolul de părinți încă din primele zile ale copilei, căci mama sa aproape că nici nu a vrut să știe de ea de la bun început. Câțiva ani mai târziu, tânăra a avut o relație cu un alt bărbat și din această poveste de amor a rezultat un băiețel. Și acesta, din păcate, nu a simțit nici o clipă dragostea maternă a celei care l-a adus pe lume, căci la scurt tip după naștere l-a dat în grija statului. Acum în vârstă de opt ani, băiatul este îngrijit și crescut așa cum trebuie de o familie de oameni inimoși, care l-au și adoptat.

”Femeia nu are nici o percepție realistă asupra rolului său de mamă!”

”Este trist să vezi cum o tânără femeie eșuează atât de lamentabil în misiunea sa ca mamă. Lipsa instinctului matern a provocat aceste eșecuri. Femeia nu are nici o percepție realistă asupra rolului său de mamă. În același timp, nici nu se poate spune că este lipsită de discernământ. Nicidecum!”, a concluzionat psihologul Brătianu.

Povestea acestei tinere este cu atât mai tristă, cu cât realitatea zilelor noastre ne arată cum foarte multe cupluri fac eforturi supraomenești pentru a aduce pe lume un copil și, din păcate, eșuează. Asta în timp ce o femeie, precum Cristina Petriman, dă viață la nu mai puțin de trei copii, de care se debarasează fără nici un regret, imediat după ce-i aduce pe lume.

Filmul unui caz care a oripilat opinia publică!

Cazul Cristinei Petriman a ajuns în atenția opiniei publice și a autorităților în luna noiembrie a anului trecut, după ce niște persoane care scotoceau prin containerele de gunoi din zona de nord a orașului au descoperit trupul neînsuflețit al unui bebeluș. În scurt timp, ancheta declanșată de polițiștii și procurorii bârlădeni avea să descopere că bebelușul fusese adus pe lume de Cristina Petriman, tot ea fiind și cea care l-a aruncat la container ca pe o bucată de cârpă. Tânăra a povestit în fața anchetatorilor că a adus pe lume băiețelul singură, în garsoniera pe care o avea închiriată într-un bloc din nordul Bârladului. A doua zi după ce a născut, femeia a primit un telefon de la o colegă de serviciu care i-a cerut să îi țină locul la dispeceratul de taxi unde lucra de mai mulți ani. Acesta a fost momentul în care tânăra a luat o decizie ce avea să fie fatală micuțului pe care abia îl adusese pe lume. Cum copilul se trezise și era flămând, a început să plângă. Spre disperarea femeii care ținea cu tot dinadinsul ca nu cumva vecinii săi să audă scâncetele copilului și să realizeze că ea a adus pe lume un suflet. Cum nici colegei de la servici nu putea să-i spună că nu poate veni să-i țină locul deoarece a născut, aceasta neștiind nici măcar că fusese însărcinată, Cristina Petriman a luat o pernă și a pus-o peste copil. În acest fel, a povestit anchetatorilor, s-a gândit ea că poate atenua din urletele și plânsetul bebelușului. După care a plecat, fără să ia în calcul un amănunt care va fi aflat abia ulterior, în timpul anchetei: perna pe care o pusese peste copil avea 2,6 kilograme. Îndeajuns de grea cât să-l sufoce pe micuț. Când a revenit acasă, după circa șase ore, a văzut că bebelușul era vânăt la față. Cristina Petriman susține că a încercat să-l resusciteze, dar fără succes. Femeia susține că a dormit cu bebelușul mort în pat vreme de vreo două zile. După care l-a pus într-un sac menajer și l-a scos pe balcon, unde susține că a stat vreme de vreo 40 de zile. Într-un târziu, a decis să plece la București, la fratele său, care nici acesta habar nu avea că sora sa adusese pe lume un copil. Înainte de a pleca, femeia a decis să predea apartamentul închiriat. În sacii de gunoi pe care i-a strâns când a părăsit locuința, a pus și cadavrul bebelușului, printre alte deșeuri menajere, inclusiv facturi, chitanțe, bonuri fiscale.

Cazul a fost preluat în prezent de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Județean Vaslui, care urmează să definitiveze ancheta în scurt timp, Cristina Petriman fiind acuzată de omor.

About Razvan Calin

x

Check Also

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

Locuitori din Hoceni și Șuletea au venit la Bârlad să doneze sânge

Douăzeci de locuitori ai comunei ...

Sprijin financiar de 200.000 lei pentru bisericile din Fruntișeni, Bălteni, Vinderei și Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: