Home / Social / Luptătorii din Afganistan s-au întors teferi acasă!

Luptătorii din Afganistan s-au întors teferi acasă!

de Răzvan CĂLIN

Platoul de festivități al Regimentului 52 Artilerie Mixtă ”General Alexandru Tell” din Bârlad a găzduit ieri un emoționat moment: reîntoarcerea acasă a unui contingent de militari români care au participat vreme de șase luni la o misiune pe teatrele de operațiuni din Afganistan. Conform normativelor interne, reîntoarcerea din misiune a acestui contingent s-a făcut la sediul unității bârlădene pentru că tot de aici au și plecat spre Afganistan în urmă cu jumătate de an. Este vorba despre echipele de consiliere și asistență Train Advise and Assist Command – South (TAAC-S) rotația 2 și Train Advise and Assist Command – North (TAAC-N) rotația 3.

Cei 21 de militari, printre care s-au numărat și bârlădeni, au fost întâmpinați așa cum se cuvine, în cadrul unui ceremonial la care au luat parte conducerea unității militare bârlădene, precum și reprezentanți ai autorităților locale. Nu au lipsit din program scurte alocuțiuni din partea celor prezenți, dar și luări de cuvânt ale ofițerilor ce au condus misiunea acestui contingent în Afganistan. Festivitatea s-a încheiat cu tradiționala defilare a militarilor, după care cadrele militare proaspăt revenite din Afganistan au putut pleca către casă pentru mult așteptata reunire cu familiile și cei dragi.

”Suntem fericiți că am revenit acasă teferi și că ne vom putea bucura din nou de o viață normală. Consider că ne-am îndeplinit misiunea cu succes. A fost o provocare pentru noi în sensul că am acționat într-un mediu totalmente nou, în condiții dificile de război. În același timp, a fost o experiență care ne-a ajutat să ne perfecționăm în condiții atât de complexe, într-un mediu specific de luptă”, ne-a declarat locotenent – colonelul Iulian Ceku, unul dintre cei 21 de ofițeri proaspăt reîntorși în țară.

În ultimii ani, Garnizoana Bârlad a pregătit mai multe contingente de cadre militare care au plecat în misiuni pe diferite teatre de operațiuni militare din întreaga lume.

About Razvan Calin

x

Check Also

Bârladul sub lupă: Câinii comunitari, fascinați de spiritul Crăciunului

Imagini de colecție, cu câini ...

Consiliul Județean Vaslui investește în modernizarea Poligonului de la Delea

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Doi copii și soția unui preot de pe Valea Prutului, răniți într-un accident, după ce au intrat cu mașina într-un copac

Doi copii, de 4 și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: