Home » Social » 28 de țărani, profesionalizați în meseria de tractorist, în cadrul unor cursuri organizate de World Vision România

28 de țărani, profesionalizați în meseria de tractorist, în cadrul unor cursuri organizate de World Vision România

28 de țărani din trei comunități din județul Vaslui vor fi profesionalizați în meseria de tractorist în cadrul unor cursuri de peste 100.000 de lei organizate de Fundația World Vision România. Scopul specializării este mărirea șanselor pentru absolvenți de a-și găsi mai ușor un loc de muncă.

Fundația World Vision România a deschis primul curs de tractoriști din județul Vaslui, în cadrul proiectului ”Luptăm Împotriva Sărăciei prin Dezvoltare Economică”, parte a programului de dezvoltare comunitară ”Un viitor mai bun pentru copiii noștri”. Pe durata celor 360 de ore de școlarizare, 28 de bărbați din comunele Vulturești și Oșești, precum și din orașul Negrești, vor fi instruiți cum să conducă un utilaj agricol, ceea ce le-ar spori șansele să-și găsească mai ușor un loc de muncă în fermele agricole unde această meserie este foarte căutată în județul Vaslui, unul preponderent agricol.

”Cursul de tractoriști va fi finalizat printr-o testare, în urma căreia cei 28 de beneficiari vor primi un certificat acreditat de Ministerul Educatiei Nationale. Diploma va fi recunoscută atât în țară, cât si în străinatate”, ne-a declarat Oana Iliescu, specialist comunicare și marketing în cadrul Fundației World Vision România.

Valoarea proiectului ”Luptăm Împotriva Sărăciei prin Dezvoltare Economică” este de 102.769 lei, iar contribuția comunităților locale din Oșești, Vulturești și Negrești este de 5.410 lei. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: