Home » Justitie » Autovehicul căutat de autoritățile spaniole, depistat la Vama Albița

Autovehicul căutat de autoritățile spaniole, depistat la Vama Albița

Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița au depistat la controlul de frontieră un autoturism marca Volkswagen Touran căutat de autoritățile din Spania, în vederea confiscării.

Andrei D, cetățean cu cetățenie română și moldovenească, a încercat să între în țară miercuri, prin Vama Albița, la volanul autoturismului înmatriculat în Republica Moldova. Existând suspiciuni cu privire la proveniența autovehiculului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că autovehiculul în cauză figurează în bazele de date ca „bun căutat pentru confiscare”, semnalare introdusă de autoritățile din Spania în aprilie, anul trecut.
„Cu privire la aspectele constatate, Andrei D. a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză la începutul lunii martie, de la un conațional și că nu are cunoștință despre faptul că autovehiculul este implicat în vreun litigiu. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar autoturismul în valoare de 50.000 lei a fost reținut în vederea continuării cercetărilor”, a declarat inspector principal de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: