Home / Invatamant / Demisia managerului spitalului barladean, secret bine păzit

Demisia managerului spitalului barladean, secret bine păzit

După aproape două săptămâni în care s-a zvonit că Angela Chirilă, managerul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, vrea să renunțe la funcție, miercuri, 15 martie, aceasta și-a depus demisia la Primăria Bârlad, invocând motive personale.

Contactați ieri la prânz, reprezentanții spitalului fie au declarat că nu știu nimic oficial în legătură cu demisia managerului, fie nu au răspuns la telefon. Deși am dorit sa aflăm un punct de vedere al primarului, acesta nu a dorit să facă nici o declarație personală sau prin purtătorul de cuvânt. A ținut cât se poate de secret gestul Angelei Chirilă.

Se pare că Angela Chirilă nu avea motive de îngrijorare în privința rezultatului evaluării de către comisia special constituită să verifice activitatea managerială a acesteia. Target-ul propus în planul de management era unul destul de scăzut și, în linii mari, fusese atins. Câteva minusuri se înregistrează, totuși. Nu toate secțiile din spital aveau autorizație sanitară de funcționare, lucru care a cântărit destul de greu în evaluarea managerului demisionar. Deși reorganizarea paturilor în saloane trebuia făcută până în 2013, ea nu s-a realizat nici până acum, iar din planul de management au lipsit cursurile de perfecționare continua a medicilor. Cât privește indicele de complexitate per caz medical (cu cât cazul este mai complex, finanțarea de la CJAS așa este mai mare), target-ul propus de managerul Angela Chirilă a fost de 0,9 în vreme ce spitalul atingea an de an 1,1.

Până la această oră, comisia de evaluare a activității manageriale a Angelei Chirilă nu s-a întrunit decât de doua ori. Luni, va începe de fapt prima analiză pe puncte a comisiei pentru că de abia acum a intrat în posesia tuturor documentelor cerute conducerii spitalului cu ceva timp în urmă. Comisia de evaluare este formată din patru reprezentanți ai Primăriei: Liviu Angheluță, Aurelian Radu, Ema Popa și Mihaela Dudău (jurist) și medicul Oleg Tacu. Chiar dacă managerul și-a dat demisia, evaluarea activității sale va trebui continuată. În zece zile, comisia de evaluare va formula un punct de vedere referitor la prestația Angelei Chirilă pe perioada în care a fost manager al Spitalului „Elena Beldiman”. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o ...

In Memoriam C. D. Zeletin, la Academia Bârlădeană

Momente emoționante, duminică 1 Martie, la reuniunea lunară a ...

Mărțișoarele create de copiii de la CSC 2 au ajuns la sute de bârlădeni

Peste 500 de mărțișoare au fost confecționate și valorificate, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: