Home / Administratie / Fostul șef al Poliției Locale, Laurențiu Turbatu, condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru delapidare

Fostul șef al Poliției Locale, Laurențiu Turbatu, condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru delapidare

Fostul șef al Poliției Locale Vaslui, Laurențiu Turbatu, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru delapidare, fals intelectual și uz de fals, după ce și-ar fi însușit peste 200.000 de lei, echivalentul a 53.000 de litri de benzină pe timpul cât a condus instituția.

Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv la patru ani de închisoare și o amendă penală de 20.000 de lei pe Laurențiu Turbatu, cel care a condus, până în 2012, Poliția Locală Vaslui, pentru delapidare, fals intelectual și uz de fals, după ce ar fi obligat angajați ai instituției să treacă kilometri în plus pe foile de parcurs față de consumul real de combustibil pentru a-și putea însuși diferența de bani.

În fapt, magistrații ieșeni i-au redus cu un an pedeapsa inițială dată de instanța de fond, Judecătoria Vaslui, după ce i-au admis apelul fostului director al Poliției Locale. Astfel, Laurențiu Turbatu a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru delapidare, patru luni pentru fals intelectual și două luni pentru uz de fals, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, conform vechiului Cod Penal, de patru ani de închisoare cu executare.

Curtea de Apel Iași a menținut celelalte pedepse date de Judecătoria Vaslui. Astfel, fostul șef al Poliției Locale Vaslui va trebui să plătească o amendă penală de 20.000 de lei, echivalentul a 200 de zile închisoare pe care le va executa dacă nu o va achita, precum și despăgubiri civile de 207.854,72 lei.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Tribunalului Vaslui, directorul Laurențiu Turbatu și-ar fi obligat angajații, care foloseau mașinile instituției, să întocmească documente financiar-contabile false în vederea decontării contravalorii carburantului auto. În urma acestor fapte, susțin anchetatorii, fostul șef al Poliției Locale și-ar fi însușit suma de 210.955,18 lei, reprezentând contravaloarea a 53.802 litri benzină trecuți în plus în foile de parcurs față de consumul real de combustibil înregistrat la bordul mașinilor de poliție. Perioada verificată de procurori a fost 2005-2011, falsificarea documentelor făcându-se, așa după cum se arată în rechizitoriu, cu complicitatea gestionarului instituției, Paul Tunaru. De altfel, și acesta a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iași la un an și 10 luni de închisoare sub supraveghere pentru complicitate la delapidare și fals intelectual.

De asemenea, procurorii au pus sub sechestru asiguratoriu pe bunurile imobile ale fostului director Laurențiu Turbatu, menținut de instanță în vederea recuperării prejudiciului cauzat în cazul în care instanța îl găsește vinovat pe cel care a condus Poliția Locală Vaslui și fostul Corp al Gardienilor Publici timp de 16 ani.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Pentru viol și violare de domiciliu, un vasluian a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare

Polițiștii vasluieni din cadrul Serviciului ...

O elevă din Bârlad a fost amenințată cu moartea de un individ necunoscut, care i-a furat din geantă banii și telefonul din mână

Tâlharii au început să opereze ...

17 persoane, din care două din străinătate, găsite că munceau ”la negru” la firme din județul nostru

Nu mai puțin de 17 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: