Home » Sanatate » Grijă mare la sănătatea orală

Grijă mare la sănătatea orală

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății Orale, sărbătorită pe 20 martie 2017, Federația Internațională a Dentiștilor (FDI) subliniază, prin tema „Fii inteligent! Păstrează-ți zâmbetul sănătos întreaga viață!”, importanța menținerii unei sănătăți orale bune pe tot parcursul vieții, din copilărie până la vârste înaintate.

„La nivelul județului Vaslui, Direcția de Sănătate Publică (DSP), prin Compartimentul Evaluarea și Promovarea Sănătății, va derula activități cu privire la sănătatea orală, în unitățile de învățământ, pe tot parcursul anului 2017. Acțiunile se vor desfășura prin lecții teoretice, discuții interactive și demonstrații practice la preșcolari cu tematică specifică”, a declarat Mihaela Vlada, director executiv DSP Vaslui.

Institutul Național de Sănătate Publică în colaborare cu Ministerul Sănătății, Centrele Regionale de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică, inspectoratele școlare, medici dentiști și medici de familie din întreaga țară participă activ, timp de o lună (în perioada 20 martie – 20 aprilie 2017), la desfășurarea campaniei „Fii inteligent! Păstrează-ți zâmbetul sănătos întreaga viață!”, prilejuită de Ziua Mondială a Sănătății Orale. Campania pune accent pe deciziile inteligente pe care oamenii le pot lua cu privire la sănătatea orală pe tot parcursul vieții, prin adoptarea măsurilor preventive – o bună igienă orală, controale dentare regulate – și prin auto-controlul factorilor de risc implicați în apariția afecțiunilor orale – fumat, alcool, consum de zahăr etc.

Scopul campaniei este ameliorarea sănătății orale a populației prin adoptarea comportamentelor sănătoase în special în familie, dar și la nivelul comunității. Pentru o bună reușită a campaniei se vor organiza acțiuni de diseminare a informațiilor privind afecțiunile orale și factorii de risc care contribuie la producerea acestora și transmiterea de recomandări populației țintă în vederea menținerii sănătății orale. Informațiile vor fi distribuite atât prin organizarea de sesiuni informaționale în rândul preșcolarilor, școlarilor și populației generale.

Pentru a beneficia de asistență medicală profilactică, populația se poate adresa cabinetelor stomatologice. În județul Vaslui funcționează 124 cabinete stomatologice, dintre care 103 în mediul urban și 21 în mediul rural. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: