Home » Sport » Meci mare făcut de HC Vaslui în fața liderului Dinamo, soldat însă cu o nouă infrângere

Meci mare făcut de HC Vaslui în fața liderului Dinamo, soldat însă cu o nouă infrângere

Handbal Club Vaslui nu a reușit să învingă în deplasarea de la Dinamo București, liderul Ligii Zimbrilor, însă nu a fost departe de a realiza acest lucru, scor 31 – 28. Elevii pregătiți de Sandu Iacob și Alexandru Acsinte au condus ostilitățile în prima repriză, la finalul căreia conduceau, scor 13 – 14. Vasluienii au fost conduși doar la debutul partidei, scor 1 – 0 și 2-1 și au avut chiar avantaj de două lungimi, la 5 – 7.

Dinamoviștii au început mai motivați partea secundă și au intrat la conducere în minutul 37, scor 17 – 16. Meciul a continuat minute bune cu avantaj minim pentru gazde, pentru că replica vasluiană nu a permis distanțarea la două lungimi. A urmat însă inevitabilul, iar Sajad Esteki a punctat pentru 25 – 23, cu puțin peste zece minute rămase de jucat. Andrei Popescu a micșorat din nou avansul liderului, însă dinamoviștii au fost mai inspirați pe finalul de meci. Jakov Vrankovic a refăcut diferența de două goluri, iar Liviu Mironescu a marit-o apoi la trei, scor 27 – 24. HC Vaslui a mai marcat o singură dată, prin Valentin Anton.

Rezultatele Reșiței rămân anulate. Lupta pentru play-off se anunță a fi intensă

Apelul Constanței împotriva deciziei de a anula rezultatele Reșiței înregistrate în acest sezon a fost judecat astăzi, la sediul FRH, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație. Membri CA au votat ca rezultatele echipei HC Adrian Petrea să rămână anulate astfel că situația din clasament rămâne neschimbată. În acest context, HC Vaslui este dezavantajată, după ce s-a impus în fața HC Adrian Petrea. AHC Dunărea Călărași și CSU Suceava profită în schimb de pe urma acestei decizii, deoarece pierduseră puncte în fața Reșiței.

Au mai rămas doar trei partide de disputat în Liga Zimbrilor, iar vasluienii nu au voie să facă pași greșiti. HC Vaslui a rămas pe locul șapte în clasament pentru că AHC Dunărea Călărași a pierdut surprinzător cu CSM Focșani. Celelalte două echipe care au pretenții la ultimele locuri care duc în play-off au învins, astfel că lupta pentru locurile șapte și opt va fi foarte strânsă. CSU Suceava a câștigat la Satu Mare, iar Steaua Bucureșți a învins HC Dobrogea Sud Constanța. Ca urmare a rezultatelor din ultima etapă HC Vaslui rămâne cu 28 de puncte, iar CSU Suceava are cu doar unul mai puțin. Cele două echipe sunt amenințate de CSA Steaua Bucureșți, care are 26 de puncte și AHC Dunărea Călărași, care are 25 de puncte. Cu nouă puncte în joc în ultimele etape, orice este posibil și HC Vaslui trebuie să dea dovadă de concentrare maximă.

Vasluienii întâlnesc mâine pe teren propriu CSM Focșani, ocupanta locului 11, de la ora 18:30. HC Vaslui a învins în cinci din cele șase partide disputate până acum între cele două formații. S-au impus categoric, scor 34 – 23, în ultima partidă disputată acasă. Oaspeții au reușit însă trei victorii în ultimele cinci partide. Au dat o replică bună și în celelalte două, în care au întâlnit adversari puternici, HC Dobrogea Sud Constanța și Politehnica Timișoara. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: