Home » Invatamant » Sute de copii au rămas neînregistrați la școală după prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare

Sute de copii au rămas neînregistrați la școală după prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare

Un număr de 3.194 de copii din județ s-au înscris la școală în clasa pregătitoare în cele trei săptămâni pe care le-au avut la dispoziție de la startul procesului de înregistrare în unitățile în învățământ. Astfel, 591 de preșcolari catagrafiați de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) au rămas neînmatriculați în urma primei etape de înscriere, încheiată la sfârșitul săptămânii trecute.

În aceste zile se face procesarea datelor pentru ca locurile libere să fie completate cu copiii pentru care părinții au optat. Locuri sunt pentru toți preșcolarii care urmează a fi înscriși la școală, iar dacă va fi cazul se vor face suplimentări”, ne-a declarat inspectorul școlar pe învățământ primar, Oana Rusu.

În zilele de 22 și 23 martie, pe site-ul ISJ Vaslui și la secretariatele unităților de învățământ vor fi afișate toate locurile rămas libere pentru etapa a doua de repartizare. În funcție de această situație, părinții copiilor rămași neînmatriculați vor fi înscriși la școlile unde mai sunt locuri disponibile.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare se va desfășura în perioada 24-30 martie, după care, până pe 5 aprilie, se va face procesarea datelor la unitățile de învățământ. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: