Google+
Home » Justitie » A furat tablete și telefoane în Germania, dar a fost prins de polițiștii de frontieră de la Albița!

A furat tablete și telefoane în Germania, dar a fost prins de polițiștii de frontieră de la Albița!

de Răzvan CĂLIN

Un individ din Republica Moldova, care a dat serios de furcă autorităților judiciare din Germania, a fost prins și încătușat de polițiștii de frontieră români exact când mai avea doar câțiva metri și reintra în țara natală.

În vârstă de 34 de ani, Ion M. a ajuns, recent, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, călătorind ca pasager într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova. Numai că la controlul de frontieră, oamenii legii au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare în vederea predării sau extrădării, emis de autoritățile din Germania. Pe parcursul anului 2016, Ion M. a comis pe teritoriul Germaniei mai multe furturi din locuințe și magazine.

Printre obiectele pe care le sustrăgea cu predilecție se numărau tabletele și telefoanele inteligente. În consecință, cetățeanul din Republica Moldova a făcut obiectul unei anchete a autorităților germane, care au reușit să-i dovedească activitatea infracțională, pentru care o instanță din această țară l-a și condamnat la mai mulți ani de închisoare. Însă, individul a fost prins de colegii noștri de la PTF Albița care au observat că pe numele său fusese emis un mandat european de arestare”, ne-a declarat inspectorul principal de poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

Individul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, urmând a fi predat autorităților judiciare din Germania.

About Razvan Calin

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: