Home » Sport » HC Vaslui poate obține calificarea în play-off, cu o etapă înainte de terminarea sezonului regulat

HC Vaslui poate obține calificarea în play-off, cu o etapă înainte de terminarea sezonului regulat

HC Vaslui a învins dramatic CSM Focșani, scor 24 – 23, după ce oaspeții conduceau cu 22-18 în minutul 49. Calificarea în play-off poate veni matematic înainte de ultima etapă, dacă CSU Suceava nu învinge CSM București, iar HC Vaslui nu pierde sâmbătă cu Steaua.

Prima repriză a fost clar dominată de vasluieni, care după ce au egalat la 1 au intrat la conducere și au mărit imediat avantajul la două lungimi, scor 3 – 1. Au mărit apoi diferența la trei și chiar patru goluri, scor 7 – 3. Finalul primei părți a fost ceva mai echilibrat, iar CSM Focșani a micșorat diferența, scorul pauzei fiind 12 – 10. Oaspeții au intrat mai determinați în repriza secundă și cu patru reușite consecutiv fără a primi gol au intrat la conducere, scor 19 – 16. Vasluienii au rămas în joc, dar tot oaspeții au condus ostilitățile și au mărit avantajul la patru goluri, scor 18 – 22. Finalul de meci însă a fost de-a dreptul senzațional pentru că CSM Focșani a mai marcat un singur gol, în timp ce HC Vaslui a punctat de șase ori pentru a-și adjudeca victoria.

Călin Hagiu a fost principalul marcator pentru vasluieni, cu 5 reușite. Au mai marcat pentru HC Vaslui Mihai Bujor, Vlăduț Vlad (câte 4), Gabriel Bujor, Andrei Popescu, Claudiu Dediu (3) și Valentin Anton (2).

Bogdan Rață a fost principala gură de tun a oaspeților, cu 4 reușite. Au mai marcat pentru CSM Focșani Marian Mocanu, Iulian Neață, Mihăiță Miroiu, Attila Eros (câte 3), George Cadar, Adrian Băluț (2), Silviu Rotaru, Marius Ragea și Tiberius Popovici (1).

Cu două etape de disputat înaintea sezonului regulat, HC Vaslui ocupă locul 7 cu 31 de puncte. Pe locul opt, ultimul care duce în play-off, se află AHC Dunărea Călărași, cu 28 de puncte. CSU Suceava este prima sub linie, cu 27 de puncte, iar Steaua București cu 26 de puncte, rămâne și ea în cărți. Elevii lui Sandu Iacob joacă sâmbătă, de la ora 11, în deplasare cu CSA Steaua București, în direct pe TVR 2.

Dacă pierd sunt șanse mari să coboare pe locul opt, pentru că AHC Dunărea Călărași are un meci facil și la egalitate de puncte are un golaveraj superior. Ocupanta locului întâlnește ultima clasată, CSM Satu Mare. Înfrângerea nu ar trebui totuși să le nege vasluienilor accesul în play-off. În ultima etapă din sezonul regulat HC Vaslui va întâlni pe teren propriu lanterna roșie, în ce ar trebui să fie o mare sărbătoare alături de fani. Dacă înving, vasluienii sunt calificați, indiferent de celelalte rezultate. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: