Home / Administratie / Cum poți fi mâncat de viu de maidanezi chiar în centrul Bârladului!

Cum poți fi mâncat de viu de maidanezi chiar în centrul Bârladului!

de Răzvan CĂLIN

Un nou atac al haitelor de maidanezi din Bârlad readuce în prim plan această spinoasă problemă ce pare că nu mai are rezolvare. Bârlădeanca Mirela Saidi a ținut să ne povestească clipele de groază pe care le-a trăit atunci când s-a trezit atacată din senin, chiar în centrul orașului și în plină zi, de o haită de câini comunitari.

Duminică după-amiaza, în jurul orei 16, femeia tocmai ieșise din incinta Centrului de loisir (fosta Baie Publică ) și intenționa să se ducă spre casă. Cum locuiește în apropiere, s-a deplasat pe aleea din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor ”George Tutoveanu”.

”Locuiesc foarte aproape și ori de câte ori am treabă în zonă cam acesta este traseul pe care îl parcurg. Așa că nu este prima dată când circul prin această zonă. Din păcate, duminică m-am trezit brusc că sunt atacată de o haită de maidanezi. Vreo doi câini erau afară, iar restul pe un teren îngrădit de pe malul Cacainei. I-am observat că au început brusc să latre, dar am zis că e doar ceva trecător. Dar m-am înșelat pentru că în scurt timp am fost înconjurată de vreo șase – șapte maidanezi. Erau foarte agresivi șimi-am dat seama că voi avea probleme serioase. Am încercat să mă apăr cu geanta pe care o aveam la mine. În acel moment, unul dintre câini a sărit și a apucat cu colții de mânerul genții. A tras de el până mi l-a rupt. Vă dați seama că dacă m-ar fi apucat de picior, mi-ar fi provocat o rană pe măsură!”, ne-a povestit Mirela Saidi.

Preț de câteva clipe, femeia a s-a luptat cum a putut cu maidanezii, sperând că în cele din urmă animalele vor ceda și vor fugi. Dimpotrivă, javrele erau din ce în ce mai agresive și mai îndrăznețe, încât biata femeie a început să realizeze că pericolul care o păștea era din ce în ce mai mare. Norocul ei a fost un cetățean, care se afla la volanul unei mașini și tocmai intra în parcarea din zonă. A îndreptat autoturismul către haita de câini, încercând să-i sperie și să-i facă să renunțe a o mai hăitui pe biata femeie. Între timp, alți doi bărbați care treceau prin zonă au intervenit la rândul lor și așa a reușit să scape de colții maidanezilor.

”Nu sunt o persoană care să mă pierd cu firea, dar în acele momente am crezut că nu scap cu bine. Mi se pare strigător la cer să nu poți merge prin orașul tău în liniște, fără teama de a fi atacat de astfel de haite de câini. Am observat că toți câinii care m-au atacat arătai foarte bine hrăniți, semn că cineva îi tot alimentează, îi hrănește periodic. Păi, dacă e așa, atunci să și-i ia acasă! Nu să-i lase liberi pe stradă, să atace trecătorii. Vreau să vă mai spun că am sunat imediat la Serviciul de ecarisaj al primăriei și mi-a răspuns un domn care mi-a zis că nu am greșit numărul, dar că nu e treaba lui. Dar pe fundal se auzeau clar lătrături de câini, așa că m-am întrebat în sinea mea dacă nu cumva l-oi fi deranjat pe domnul respectiv și de asta a spus că nu-i treaba lui. Părerea mea este că autoritățile trebuie să facă ceva concret în privința asta, căci după cum se vede am ajuns să ne fie teamă să mergem pe străzi că ne atacă maidanezii”, ne-a mai declarat Mirela Saidi.

Contactată telefonic, Luiza Lungu, reprezentanta Asociației ”Seelen fur Seelchen” (organizație care a preluat Serviciul de gestionare al câinilor fără stăpân din Bârlad), ne-a declarat: ”Cred că doamna respectivă a apelat un număr de telefon greșit. Numărul de telefon pe care noi îl avem afișat pentru populație este al meu, eu sunt cea care preiau toate apelurile. Nu avea cum să răspundă un bărbat la acest telefon! Cât privește câinii din zona respectivă, cunoaștem situația foarte bine. Am reușit să capturăm doi dintre ei, care erau pe domeniul public. Din păcate, restul stau pe acel teren privat, împrejmuit, care aparține unui cetățean. În consecință, nu putem intra sub nici o formă pe proprietatea omului. Încercăm să dăm de dumnealui pentru a putea interveni”.

Alți bârlădeni care obișnuiesc să treacă prin zonă, ne-au relatat că haita își cam face veacul pe sub podul de peste pârâul Valea Seacă sau prin râpa pe fundul căreia curge firul de apă: ”Nu e prima oară când sunt atacați oameni aici. Haita asta vine pe firul râpei și când ți-e lumea mai dragă, te trezești că sar la tine. Și pe mine m-au atacat. Într-o seară, am fost cât pe ce să mă urc pe una dintre mașinile staționate în parcare ca să scap de ei. Și nu sunt genul de om care să mă sperii de câini. Dar, ăștia sunt foarte agresivi!”.

About Razvan Calin

x

Check Also

Polițiști care fac cinste uniformei și județului Vaslui

Trei polițiști din cadrul Inspectoratului ...

Obiecte decorative create de persoane cu dizabilități, cumpărate de bârlădenii cu suflet

Timp de două zile, holul ...

Bradul din centrul Vasluiului prinde contur. De Moș Nicolae, orașul va fi plin de luminițe

Pomul de Crăciun pregătit de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: