Home » Justitie » Spitalul Vaslui nu a găsit nici un vinovat în cazul bebelușului de opt luni care, internat cu dureri de dinți, a murit după patru zile

Spitalul Vaslui nu a găsit nici un vinovat în cazul bebelușului de opt luni care, internat cu dureri de dinți, a murit după patru zile

Comisia de disciplină a Spitalului Județean de Urgență Vaslui nu a găsit niciun cadru medical vinovat în cazul bebelușului de opt luni care, la începutul lui februarie, a murit la patru zile de la internarea sa cu febră și o durere de dinți. Cazul este analizat de specialiștii Colegiului Medicilor Vaslui.

Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui care l-au avut sub îngrijire și tratament pe bebelușul de opt luni, din Pușcași, care, la începutul lui februarie, a murit la patru zile de la internarea sa cu o durere de dinți, și-au îndeplinit sarcinile de serviciu. Aceasta este concluzia la care a ajuns comisia de disciplină a unității medicale vasluiene, în urma anchetei interne desfășurată în acest caz în care mama copilului a acuzat personalul spitalului că i-au neglijat fiul, tratându-l cu superficialitate.

În cadrul comisiei de disciplină, s-a stabilit că, din punct de vedere al conduitei medicale, nu s-a făcut nicio greșeală. Cadrele medicale au respectat toate protocoalele și procedurile de lucru astfel încât nu a fost luată nicio măsură administrativă”, ne-a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Conducerea SJU Vaslui a dispus efectuarea unei anchete interne în acest caz după ce mama bebelușului a acuzat o parte din cadrele medicale ale Secției Pediatrie din Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui că nu și-au făcut meseria. Femeia susține că atât asistentele cât și medicii i-au tratat fiul cu superficialitate, după ce a fost internat cu febră și dureri de dinți. Deși starea de sănătatea a băiețelului s-a degradat de la o zi la alta, afirmă mama acestuia, cadrele medicale au intrat în alertă abia în a treia zi de la internare, atunci când au decis să-l transfere, în stare gravă, la un Spitalul de Copii Iași unde, după o zi, a murit.

În urma autopsiei, medicii legiști au stabilit drept cauză a decesului ”sepsis cu diseminare meningiană cu pneumococi”.
Direcția de Sănătate Publică Vaslui a început propria anchetă în acest caz, însă, pe lângă rezultatul cercetării interne desfășurată de Spitalul Județean, așteaptă și concluziile Colegiului Medicilor Vaslui, care trebuie să stabilească dacă a fost vorba de malpraxis. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: