Home » Sanatate » Doar un sfert dintre comunele din județ au cabinete medicale stomatologice

Doar un sfert dintre comunele din județ au cabinete medicale stomatologice

Potrivit unui raport al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui un sfert dintre cele 81 de comune din Vaslui au cabinete medicale stomatologice. În județ sunt înregistrate 124 de astfel de cabinete, dintre care 103 sunt în municipii și orașe și 21 în mediul rural.
“Pentru a beneficia de asistență medicală profilactică, populația se poate adresa cabinetelor stomatologice. La nivelul județului Vaslui, ca și în alte județe din țară, majoritatea acestor cabinete sunt în mediul urban, deoarece medicii preferă să lucreze la oraș. Sperăm ca mai mulți medici de familie să-și deschidă cabinete în comunele județului, deoarece este cunoscut faptul că în mediul rural există o problemă cu asigurarea asistenței medicale. DSP în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și cu sprijinul unor medici dentiști și al unor medici de familie, organizează campania «Fii inteligent! Păstrează-ți zâmbetul sănătos întreaga viață!», prilejuită de Ziua Mondială a Sănătății Orale. Scopul campaniei este ameliorarea sănătății orale a populației prin adoptarea comportamentelor sănătoase în special în familie, dar și la nivelul comunității”, a declarat Mihaela Vlada, director DSP Vaslui,
Conform acesteia, pentru o bună reușită a campaniei se vor organiza acțiuni de diseminare a informațiilor privind afecțiunile orale și factorii de risc care contribuie la producerea acestora și transmiterea de recomandări populației țintă în vederea menținerii sănătății orale. Acestea se vor desfășura prin lecții teoretice, discuții interactive și demonstrații practice. (G.P)

About Tehno Redactor