Home » Social » Voluntarii „Myosotis” Bârlad s-au alăturat familiei „Award”

Voluntarii „Myosotis” Bârlad s-au alăturat familiei „Award”

Șase elevi voluntari ai Asociației Myosotis din Bârlad au fost premiați la Piatra Neamț de Autoritatea Naționala Award, cu sediul la Brașov, pentru parcurgerea nivelului de bronz al programului Award, patronat de către Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României. Ei sunt Teodora Popa, Elena Pancu, Ana Maria Neamțu, Ioana Stoica, Ștefan Năstase și Smaranda Mintuță. De fapt, cei șase elevi au primit certificatul de finalizare a primului nivel din cadrul programului Award.

Award este un program echilibrat, structurat pe trei niveluri: bronz (tinerii peste 14 ani), argint (tinerii peste 15 ani) și aur (tinerii peste 16 ani), fiecare nivel, la rândul său, fiind structurat pe patru secțiuni – voluntariat, abilități personale, activități fizice, aventură și secțiunea de proiect rezidențial doar pentru nivelul de aur. Înscrierea în programul internațional Award este voluntară și nu există competiție între participanți, este o provocare care le poate schimba viața celor care se alătură familiei globale Award formată din milioane de oameni.

Asociația Myosotis este o unitate operațională licențiată în programul The Duke of Edinburgh’s International Award încă din 2014, dar abia acum voluntarii au reușit să parcurgă primul nivel. Este o premieră pentru voluntariatul Myosotis. În calitate de lider de unitate Award sunt mulțumit de felul în care cei șase voluntari s-au descurcat pentru a reuși să finalizeze nivelul bronz, cu atât mai mult că nimeni nu i-a obligat să se înscrie în acest program. Au făcut-o benevol, din dorința de a-și depăși propriile limite, pentru a afla mai multe despre ei înșiși și a descoperi părțile mai puțin cunoscute ale caracterului lor. Voluntarii Myosotis au învățat, de exemplu, să realizeze fotografii artistice, deși nu cunoșteau nimic despre arta fotografică, au învățat limbajul mimico-gestual, au realizat compoziții literare în limba engleză, au învățat sa înoate, au organizat excursii, după ce, în prealabil, au făcut rost de bani comercializând diferite produse realizate chiar de ei. Au reușit toate aceste lucruri despre care inițial nu știau nimic, învățând de la un instructor, sau singuri, cu multă voință, testându-și abilitățile. La ceremonia de la Piatra Neamt am primit și eu un certificat de recunoaștere a implementării programului Award, lucru care mă obligă și responsabilizează în egală măsura”, ne-a declarat Mihai Popa, director executiv al Asociației Myosotis, Unitate Operațională Award.

La finalul parcurgerii tuturor nivelurilor, voluntarii vor primi un certificat Award recunoscut pe plan european, certificat deosebit de valoros, care contează foarte mult în evaluarea unui CV. Acest certificat nu este atât de cunoscut în Romania, dar, cu siguranță, el va conta tot mai mult în CV, odată cu creșterea numărului de voluntari care vor finaliza programul Award. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: