Home » Social » 20 de angajați de la Agenția de Mediu vor planta copaci la Chițoc pentru a marca ”Luna Pădurii”

20 de angajați de la Agenția de Mediu vor planta copaci la Chițoc pentru a marca ”Luna Pădurii”

Două treimi din angajații Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui vor planta copaci pentru a marca ”Luna Pădurii”. Acțiunea este una de voluntariat și se va desfășura la Chițoc, la 12 kilometri de municipiul reședință, în colaborare cu Direcția Silvică.

Luna Pădurii”, eveniment ce se desfășoară anual în perioada 15 martie – 15 aprilie, va fi sărbătorită și de către majoritatea angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui. Astfel, 20 de angajați vor fi prezenți, vineri, într-un șantier de împăduriri a Direcției Silvice Vaslui pentru a planta puieți din diverse specii. Întreaga desfășurare de forțe se va face în apropiere de localitatea Chițoc, situată la 12 kilometri de municipiul Vaslui.

Acțiunea este una de voluntariat și are ca scop sensibilizarea publicului cu privire la importanța pădurilor și a rolului esențial pe care îl au în menținerea echilibrului ecologic. Pădurea are o importanță majoră în producția de lemn și alte produse forestiere, formarea și modelarea scoarței terestre, diminuarea fenomenelor climatice extreme și reglarea regimului hidrologic al zonei”, ne-a declarat directorul APM Vaslui, Mădălina Nistor.

Biodiversitatea forestieră din județul nostru este reprezentată prin păduri ponto-sarmatice, cu stejar pufos și păduri de silvostepă eurosiberiană, în care se regăsesc specii precum stejar, fag, arțar, mojdrean etc. Fauna sălbatică este caracterizată prin numeroase specii de căprior, mistreț, iepure, vulpe, viezure, jder de copac, dihor, nevăstuică și altele. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: