Home / Administratie / Bârlădenii, supărați din cauza mizeriei făcute de căruțașii de pe Podul Pescăriei!

Bârlădenii, supărați din cauza mizeriei făcute de căruțașii de pe Podul Pescăriei!

de Răzvan CĂLIN

Tot mai mulți bârlădeni sunt nemulțumiți de imaginea neplăcută creată de căruțașii pe care zilnic îi poți vedea staționând chiar pe Podul Pescăriei. Sunt o reminiscență a unor vremuri demult apuse, când în Bârlad cel mai uzitat (și singurul, de fapt) mijloc de transport marfă îl reprezentau aceste căruțe sau platforme cu cai, cum li se mai spune.

Anii au trecut, vremurile s-au schimbat și odată cu creșterea numărului de autovehicule, cererea pentru astfel de atelaje a scăzut drastic. Cu toate acestea, în prezent, au mai rămas circa șase – șapte cărăuși de acest gen pe care zilnic îi poți vedea staționând pe Podul Pescăriei. Problema este că tot mai mulți concitadini sunt deranjați mai ales de mizeria pe care o fac căruțașii cu pricina.

”Caii fac mizerie multă, dai peste mici mormane de bălegar peste tot în zonă. Când treci pe acolo e un miros de îți întoarce mațele pe dos. Ca să nu mai zic că imaginea este una foarte urâtă, căruțele alea dau un aspect neplăcut zonei. De multe ori, căruțașii se îmbată, fac scandal sau pleacă prin crâșme după băutură. Și lasă căruțele cu cai acolo, nesupravegheate. Ce fel de oraș mai acesta unde vezi căruțele cu cai pe mai toate străzile. Parcă primăria a interzis accesul căruțelor în oraș? Dar am ajuns să vedem cum caii își fac nevoile în oraș. Așa ceva nu se poate! Cu căruțe și platforme cu cai în centrul orașului!”, ne-a scris unul dintre bârlădenii indignați din cauza acestei situații.

Oficial, căruțașii în cauză nu ar avea voie să staționeze în zonă, mai ales că acolo funcționează și sensul giratoriu prin care trece, pe deasupra, și traficul greu. Însă, de mai mulți ani, între tagma căruțașilor și administrația publică locală s-a încheiat un soi de înțelegere nescrisă prin care primii sunt tolerați în zona respectivă.

”Am acționat de mai multe ori în zona respectivă și am intervenit, aplicând chiar și sancțiuni contravenționale celor care staționau acolo cu atelajele”, susține Marian Plopeanu, șeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Bârlad.

Indignați sunt si întreprinzătorii privați care au afaceri în zonă. Ei sunt nemulțumiți că activitatea le este tulburată din pricina cărăușilor care își pierd vremea cât e ziua de lunga pe digurile de la Podul Pescăriei, a mizeriei, înjurăturilor și gălăgiei pe care le provoacă.

”Nu am înteles care este rostul acestor oameni aici. Accesul carutelor este interzis pe străzile orașului, dar ei sunt lăsați sa ajungă până la o aruncătură de băț de centrul orașului. Practic, stau de pomana aici, pentru că nu au nicio activitate. Lumea care vine la piață nu are nevoie de cărăuși. Câte zarzavaturi sau alte produse din zona agro-alimentară poți cumpăra încât să ai nevoie să tocmesti o platformă trasă de cal. E peste puterea mea de imaginație. Locul lor ar fi în Obor, mai degrabă. Cine nu are masină poate tocmi un cărăuș pentru transportul de cherestea sau alte mărfuri specifice comerțului de obor. Dar aici… care e rostul lor?”, ne spune un comerciant care își desfășoară activitatea în vecinătate.

Se pare că soluția stă tot în mâna edililor, care ar trebui să găsească un alt loc de staționare căruțașilor cu pricina.

About Razvan Calin

x

Check Also

Brambureala declarațiilor de impunere pentru salubritate l-a făcut pe primarul Bârladului să vină cu lămuriri în fața presei

de Mihaela NICULESCU   În sfârșit, ...

Noua piață agroalimentară din Negrești ar putea fi terminată anul acesta

Primăria Negrești și-a propus ca în ...

Contribuția lunară pentru contractele de asigurare la sistemul de pensii a crescut la 558 lei

de Dănuț CIOBANU  Contractele de asigurare ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: