Home » Administratie » „Ora Pământului”, marcată la Vaslui printr-un program artistic

„Ora Pământului”, marcată la Vaslui printr-un program artistic

Vasluiul va marca „Ora Pământului” alături de alte 54 de orașe din întreaga țară, sâmbătă, în intervalul orar 20.30-21.30, având ca locație primăria din municipiu.

La 10 ani de la prima ediție Earth Hour, ce a avut loc la Sydney, cea mai mare mișcare de mediu din istorie, inițiată de WWF, este gata să unească din nou milioane de oameni din întreaga lume. Aceștia vor stinge lumina ca gest-simbol în lupta împotriva schimbărilor climatice. Mesajul și îndemnul WWF pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruiește naturii energia ta”.

Primăria municipiului Vaslui ii invităm pe vasluieni să stingă luminile în case și să petreacă o oră în aer liber, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consume energie acasă, să dăruiască propria energie, să o investească pentru a proteja natura.

Sâmbătă, de la ora 20:15, Andreea Roiu (elevă din cadrul Colegiului Economic “Anghel Rugină” Vaslui, va spune câteva cuvinte despre eveniment. Trupa de dans și entertainment “The Sky” îi va încânta pe vasluieni. Pe tot parcursul întregului eveniment coloana sonoră va fi asigurata de Trupa Rotaria, coordonator Romeo Talmaciu.

Momentul artistic va începe în fața Primăriei când o artistă, ce simbolizează „Sufletul Pamanutului”, va intra într-o bilă uriașă transparentă („Pamantul”), unde va dansa și va face jonglerii cu poiuri luminoase. Alți patru artiști cu poiuri luminoase de diverse forme și culori vor face diverse jonglerii, ce ne vor duce cu gândul spre frumusețea și liniaritatea Pământului și a Naturii. Doi artiști în costum spandex full body cu pătrate, având ca fundal un panou – tablă de șah, alături de piese de șah- gigant vor realiza o coregrafie ce va simboliza conexiunea dintre aer-apă .

Pe toată perioada evenimentului artiști costumați în costume cu lumini vor realiza cu publicul diverse momente interactive de street-acting precum și un program artistic în zona centrală a suprafeței de derularea a evenimentului.

De la ora 20:45 va avea loc un moment muzical al ansamblului folcloric “Mugurel” Vaslui, îndrumător Mihail Cornea, iar de la 20:55 va avea loc un concurs între licee.

Liceul Mihail Kogălniceanu a pregătit o piesă de teatru cu costume eco și un flashmob (dans realizat cu sunete produse din palme, degete, etc.). Liceul cu Program Sportiv ne va încânta cu un colaj din materiale reciclabile, iar Colegiul Economic “Anghel Rugină” va realiza o paradă a costumelor din deșeuri reciclabile. Liceul “Ion Mincu” a pregătit o paradă eco + coafor, iar Liceul “Ștefan Procopiu” o prezentare de modă “Fii Eco!” (vor aduce trei manechine ca suport). Liceul “Emil Racoviță” va desfășura un flashmob. De la ora 21.15 va intra în scenă Trupa Dance Factory. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: