Home » Justitie » Titlu de călătorie falsificat, descoperit de polițiștii de frontieră de la Vama Albița

Titlu de călătorie falsificat, descoperit de polițiștii de frontieră de la Vama Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat o femeie, cetățean român și un bărbat de cetățenie moldovenească, care au încercat să iasă din României împreună cu copilul lor minor, în vârstă de numai 15 luni, pentru care a prezentat la controlul de frontieră un titlu de călătorie falsificat.

Cei doi s-au prezentat ieri la Vama Albița pentru trecerea frontierei și au prezentat pentru minor un titlu de călătorie provizoriu cu însemnele autorităților daneze. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii vamali au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul a suferit modificări în ceea ce privește perioada de expirare și adăugare de text la rubrica ruta călătoriei.

“La cercetări s-a constat că părinții au intrat legal în țară cu minorul, în baza titlului de călătorie valabil, eliberat de autoritățile din Danemarca, iar mama a declarat că dorea să călătorească în Republica Moldova împreună cu copilul și deoarece documentul expirase, a recurs la modificarea acestuia. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals”, a declarat inspector principal de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: