Home » Administratie » Bârladul sub lupă – Pietonal deteriorat în centrul Bârladului, nebăgat în seamă de autorități

Bârladul sub lupă – Pietonal deteriorat în centrul Bârladului, nebăgat în seamă de autorități

De ani de zile, centrul orașului, care teoretic ar trebui să fie cea mai frumoasă zonă, a devenit un teren propice practicării sporturilor extreme. Pietonii trebuie să fie foarte atenți, să meargă cu privirea în pământ, pentru că altfel riscă să se accidenteze și să ajungă la spital.

Pietonalul cuprins între farmacia din zona CEC și parcarea de la intrarea în Piața „Sf. Ilie” a devenit mai impracticabil ca oricând. Aproape zilnic, bârlădenii se împiedică, se dezechilibrează, unii își julesc palmele și genunchii, dar situația rămâne aceeași. Proprietarii magazinelor situate în zona pietonalului s-au saturat de câte sesizări verbale și scrise au făcut în anii trecuți. Edilii de atunci le-au spus să mai aștepte un pic pentru că Primăria Bârlad vrea să facă o lucrare ca la carte, nu să cârpească pietonalul, ci să îl refacă, turnând asfalt de la un capăt la altul. Au așteptat ani de zile, iar pavajul s-a deteriorat și mai mult. Vânzătorii mătură zilnic zona de pietonal din fața magazinelor în care lucrează, dar prin dislocarea plăcilor din pavaj praful se degajă continuu și zilnic sunt nevoiți să îndepărteze resturile de plăci desprinse și să le ordoneze cât de cât pe cele care mai rezistă încă.

Bârlădenii așteaptă totuși de la actualul edil să dispună repararea pietonalului care arată, de ani de zile, ca după bombardament. Anul acesta, în bugetul local a fost alocată suma de 5.200.000 lei pentru repararea străzilor și aleilor. Rămâne de văzut dacă pietonalul despre care vă vorbim va fi considerat de către autoritățile locale o prioritate sau nu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Doamne iartane ca am votat cu BOUROS

%d blogeri au apreciat: