Home » Justitie » Conducerea Spitalului Vaslui îi consideră nevinovați pe angajați în cazul bătrânului care s-a sinucis în unitatea medicală

Conducerea Spitalului Vaslui îi consideră nevinovați pe angajați în cazul bătrânului care s-a sinucis în unitatea medicală

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui îi consideră nevinovați pe angajații Secției Infecțioase în cazul bătrânului de 88 de ani care s-a sinucis în unitatea medicală. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.
Mortul este de vină în cazul bătrânului de 88 de ani care s-a sinucis, miercuri seara, după ce s-a aruncat de la etajul întâi al pavilionului Secției Infecțioase a SJU Vaslui. Ancheta internă desfășurată de conducerea spitalului imediat după incident a scos în evidență faptul că bărbatul ar fi avut o discuție conflictuală cu fiul său în salonul unde era internat de pe data de 18 martie, cu o infecție urinară. Bătrânul a mers apoi la baie, iar când asistenta a intrat în salon pentru o testare antivirotică a constatat că pacientul dispăruse. Cadrul medical a început să-l căutat pe bărbat, acesta fiind găsit căzut pe beton, lângă clădirea secției, în dreptul ferestrei de la toaletă. Asistenta a solicitat intervenția echipajului specializat în resuscitări, însă bătrânul nu a mai putut salvat.
”În urma verificărilor făcute am constat că nu a existat nici un viciu de procedură în gestionarea cazului de către personalul medical. De aceea, nu am ce să le reproșez medicului de gardă, asistentei sau infirmierei. Pacientul nu a dat semne de agitație psihomotorie anterior incidentului care să impună consult psihiatric”, ne-a declarat directorul medical al SJU Vaslui, Lelia Croitoru.
Poliția Vaslui a declanșat o anchetă în acest caz pentru a stabili în ce condiții s-a petrecut incidentul. ”Am fost sesizați de către un reprezentant al Spitalului Județean Vaslui cu privire la decesul unui bărbat de 88 de ani, din comuna Zăpodeni. Din primele verificări, s-a stabilit faptul că pacientul s-a aruncat de la geamul unei băi de la etajul I a unității medicale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Alina Tonica.
Polițiștii vasluieni au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: