Home » Justitie » Cantitate record de substanțe anabolizante, confiscată la Vama Albița

Cantitate record de substanțe anabolizante, confiscată la Vama Albița

Doi frați au încercat să introducă ilegal în țară, vineri, prin Vama Albița, o cantitate record de substanțe anabolizante. Polițiștii de frontieră au descoperit peste 50.000 de comprimate și 1.400 de fiole cu substanțe, incluse în lista substanțelor interzise.

Cei doi au încercat să le introducă în țară ascunse în autoturismul marca Dodge, înmatriculat în Republica Moldova, cu care aceștia se deplasau. Alexei C., în vârstă de 33 de ani și Iurie C., în vârstă de 27 de ani, cetățeni români și moldoveni, au declarat inițial că se deplasează în județul Arad, la o competiție sportivă de motociclism, în autoturism aflându-se și două motociclete.

În baza profilului de risc echipa comună de control formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului. Cu acestă ocazie, în autoturism (bord, cutia de viteze, bara din spate, lada de scule), în rezervorul motocicletelor transportate, precum și în bagajele personale ale celor doi, au fost descoperite ascunse, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 50.200 de comprimate și 1.407 fiole cu substanțe incluse în lista substanțelor interzise prin lege.

Cu privire la cele constatate, cei doi frați au declarat că substanțele descoperite nu le aparțin și ei doar le transportau din Republica Moldova în România, urmând ca la destinație să primească suma de 300 de euro. Conform prevederilor legale a fost luată măsura reținerii substanțelor anabolizante descoperite, în valoare totală de 323.320 lei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. (G.P)

About Tehno Redactor