Home » Administratie » Primăria Vaslui, participantă la ”Ora Pământului 2017”, cea mai mare mișcare de mediu din istorie

Primăria Vaslui, participantă la ”Ora Pământului 2017”, cea mai mare mișcare de mediu din istorie

Primăria Vaslui a fost gazda ”Orei Pământului 2017”, cea mai mare mișcare de mediu din istorie, mesajul din acest an fiind ”Dăruiește naturii energia ta!”. Sute de vasluieni, majoritatea elevi de la liceele din municipiul reședință, au participat la evenimentul de excepție desfășurat, pe parcursul unei ore, în fața primăriei.

Municipiul Vaslui s-a alăturat, pe 25 martie, altor 54 de orașe din întreaga țară la cea mai mare mișcare de mediu din istorie, ”Ora Pământului 2017”. Astfel, cu sprijinul celor șase licee din oraș și a unor formații de muzică și dans locale deja consacrate, primăria a reușit să organizeze o manifestare de excepție, care anul acesta a avut mesajul ”Dăruiește naturii din energia ta!”.

Odată cu stingerea becurilor din primărie, gest-simbol în lupta împotriva schimbărilor climaterice, în fața sediului instituției și-a făcut apariția, pe acordurile Formației ”Rotaria” și în aplauzele celor câteva sute de elevi și localnici, trupa de dans și entertainment ”The Sky”. Mai întâi, o artistă care simboliza ”Sufletul Pământului”, a intrat într-o bilă uriașă transparentă, care întruchipa Terra, unde a dansat și a făcut jonglerii cu poiuri luminoase. Ulterior, alți patru artiști, tot cu poiuri luminoase de diverse forme și culori, au făcut, de asemenea, diverse jonglerii, care au dus cu gândul pe cei prezenți spre frumusețea și liniaritatea Pământului și a naturii. De asemenea, doi artiști în costum spandex full body cu pătrate, având ca fundal un panou tablă de șah, au realizat o coregrafie ce a simbolizat conexiunea dintre aer și apă.

Pe toată perioada evenimentului, artiști costumați în haine cu lumini au realizat cu publicul diverse momente interactive de street-acting, precum și un program artistic.

Pe scările primăriei a mai evoluat și Ansamblul Folcloric ”Mugurel”, după care a urmat concursul dintre cele șase licee din municipiu, cu prezentări ale elevilor de piese de teatru cu costume eco, parade a unor ținute din deșeuri reciclabile și realizarea unui flash mob. Câștigătorii întrecerii au fost elevii de la Liceul ”Anghel Rugină”.

Evenimentul dedicat ”Orei Pământului 2017” s-a încheiat cu un alt moment de flash mob oferit de trupa ”Dance Factory”, precum și unul muzical, al formației ”Rotaria”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: