Home / Social / Zeci de bârlădeni au mărșăluit pentru viață!

Zeci de bârlădeni au mărșăluit pentru viață!

de Răzvan CĂLIN

Grație implicării Asociației Ecologice Proeduc, Bârladul s-a numărat printre cele aproape 300 de localități din țară și Republica Moldova care au participat la evenimentul intitulat ”Marșul pentru viață”. Acțiunea s-a dorit a fi un semnal de alarmă față de pericolul social grav care îl reprezintă avortul, dar, în același timp, a dorit să atragă atenția opiniei publice și asupra numărului tot mai mare de tineri care aleg să se sinucidă.

La Bârlad, acțiunea a fost organizată sâmbătă, 25 martie și a fost precedată, la ora 12, de o slujbă religioasă de pomenire a copiilor nenăscuți oficiată la Biserica Domnească. Apoi, de la ora 13, din fața bisericii s-a plecat în marș, pe Bulevardul Republicii, până la Grădina Publică.

”Acolo, în fața foișorului din centrul grădini, au fost aprinse lumânări și s-a ținut un moment de reculegere. Ne-am propus ca prin această acțiune să atragem atenția opiniei publice și autorităților față de problematica pe care o ridică avortul, cu toate urmările și implicațiile sale nefaste în bunul mers al comunității. Este un fenomen negativ, pentru diminuarea și înlăturarea căruia ar trebui să se implice cât mai mulți dintre noi. Până la urmă, ce poate fi mai frumos decât să aduci pe lume un copil, să dai naștere unei noi vieți, unui nou suflet”, a declarat, pentru Est News, Simona Dragomir, reprezentantul asociației și unul dintre organizatorii evenimentului de la Bârlad.

Mai trebuie spus că pe parcursul întregii săptămâni trecute (20 – 26 martie), Asociația Proeduc a organizat mai multe activități axate pe această campanie de luptă împotriva avortului și a sinuciderii în rândul tinerilor: confecționarea de pancarte cu mesaje pe această temă, concurs de desene de asfalt, vizionarea unui film (”Alegerea lui Alison”) la Cinematograful ”Victoria”, împărțire de flori pentru toate mamele internate în Spitalul de copii din localitate etc. Toate aceste activități au fost realizate în colaborare cu Școala Postliceală ”Manolache Costache Epureanu”, Școala gimnazială ”Stroe S. Belloescu” și Școala gimnazială din comuna Ivești.

”Marșul pentru viață” este o inițiativă ce este organizată anual la nivel mondial, în diferite orașe din întreaga lume.

 

 

About Razvan Calin

x

Check Also

Ce au descoperit edilii bârlădeni la punctele gospodărești?! (Video)

Dezamăgire cruntă în rândul reprezentanților ...

Unsprezece rable ridicate! Alte sute zac pe străzile Bârladului!

Promptitudine… la pont! „Magazia” roșie ...

Cine nu respectă depozitarea selectivă a deșeurilor la Bârlad? Cetățenii sau Urbana?

de Mihaela NICULESCU   Bârlădenii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: