Home » Social » O cisternă cu 32 de tone de motorină s-a răsturnat aproape de Huși

O cisternă cu 32 de tone de motorină s-a răsturnat aproape de Huși

O cisternă cu 32 de tone de motorină, înmatriculată în Republica Moldova, s-a răsturnat la 5 kilometri de municipiul Huși, spre Vama Albița. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit în zonă, în condițiile în care au existat scurgeri de combustibil, operațiunile durând peste 17 ore.

O adevărată tragedie se putea petrece la sfârșitul săptămânii, în apropiere de Huși, după ce o cisternă plină cu 32 de tone de motorină s-a răsturnat în afara șoselei, la cinci kilometri de oraș. Șoferul autotrenului a pierdut controlul asupra direcției într-o curbă și, din cauza încărcăturii, a intrat în balans, ceea ce, în final, a condus la răsturnarea cisternei.

Mai multe echipaje de pompieri au ajuns în zona accidentului, unde au intervenit pentru a preveni o eventuală explozie, în condițiile în care existau scurgeri de combustibili din cisternă.

S-a luat legătura cu o firmă care deține o macara de mare tonaj, cu ajutorul căreia autocisterna a fost repusă pe roți. De asemenea, s-a făcut transvazarea combustibilului într-o altă cisternă venită din Republica Moldova”, ne-a declarat prefectul județului Vaslui, Isabel Bogdan.

Șoferul autotrenului a suferit răni ușoare în urma accidentului, fără a fi necesar transportul său la spital. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: