Home / Administratie / Dorel de la Drumuri Naționale a ras tot drumul la Blăgești!

Dorel de la Drumuri Naționale a ras tot drumul la Blăgești!

de Răzvan CĂLIN

Mai mulți locuitori ai satului Blăgești au ținut să ne scrie despre o supărare a lor pricinuită de niște lucrări efectuate de echipele drumarilor din județ. În esență, este vorba despre un nou caz de ”heirupism”, acea manieră de lucru “a la Dorel” cu care mai ales angajații unităților de stat ne-au obișnuit.

În urmă cu câteva zile, chiar prin centrul satului Blăgești au trecut echipele de întreținere ale celor de la Drumuri Naționale. Potrivit spuselor localnicilor, aceștia au efectuat niște lucrări de întreținere la șosea, căci satul este tranzitat de Drumul Național 26.

”Au venit cu un utilaj cu lamă cu care au trecut pe marginea carosabilului. Au ras cu lama câțiva centimetri în adâncime, însă, din păcate, au reușit să astupe cu pământ șanțul de scurgere care trece prin fața gospodăriilor noastre. Problema este că tot noi avem de suferit, mai ales atunci când plouă. Cum șoseaua este ceva mai sus decât nivelul la care se află trotuarul și gospodăriile noastre, când plouă toată apa se scurge în curțile noastre. Ori, șanțul acela de scurgere avea tocmai acest rol de a prelua apa, astfel încât să nu ne inunde gospodăriile. Acum, dacă șanțul este înfundat, acoperit cu pământul aruncat de cei de la Drumuri Naționale, noi am ajuns iar în pericolul de a ne fi inundate curțile la prima ploaie mai zdravănă”, se precizează într-un memoriu trimis redacției cotidianului Est News de către un grup de cetățeni din Blăgești.

Cum DN 26 traversează localitatea pe o porțiune de peste un kilometru, numărul gospodăriilor în pericol de a fi cotropite de ape se ridică la câteva zeci. Problema este cu atât mai delicată cu cât mare parte dintre oamenii afectați sunt la o vârstă înaintată, astfel încât nu prea pot să decolmateze prin forțe proprii șanțul de scurgere a apelor meteorice. Oamenii au depus un memoriu și la Secția Drumuri Naționale, în speranța că problema le va fi rezolvată tot de cei care au și provocat-o. Însă, din câte se pare mai degrabă sunt șanse ca edilii locali din Blăgești să poată face ceva în acest sens.

Primarul comunei Blăgești, Alec Chirilă, a declarat pentru Est News: ”Cei de la Drumuri Naționale și-au făcut datoria, însă, din păcate, au provocat și acest necaz. Când au trecut cu acel utilaj cu lamă, au ras și nivelat tot pământul, acoperind inclusiv șanțurile astea de scurgere. Normal ar trebui ca tot ei să remedieze problema, dar e greu de crezut că se va întâmpla asta. Așa că nu ne rămâne decât să intervenim noi cu buldo-excavatorul care îl avem în dotare. Dar cum zilele astea a plouat, pământul este moale și nu putem interveni cu acest utilaj greu. Oricum, imediat ce se mai zvântă pământul și se potolesc potolesc, vom interveni și vom curăța acest șanț”.

About Razvan Calin

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: