Home / Administratie / Locurile de parcare din Bârlad vor fi închiriate. Ce pot face bârlădenii care nu vor apuca unul!

Locurile de parcare din Bârlad vor fi închiriate. Ce pot face bârlădenii care nu vor apuca unul!

de Simona MIHĂILĂ

Măsură cu iz de scandal la Bârlad. Pentru prima dată, autoritățile locale au decis să găsească ”rezolvare” problemei lipsei de parcări din localitate: vor oferi spre închiriere locurile din parcările special amenajate.

Primarul Dumitru Boroș a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că a analizat modelul altor orașe din țară și a decis să-l implementeze și la Bârlad: ”În perioada imediat următoare vom pune în discuție închirierea locurilor de parcare acolo unde există parcări amenajate. Am văzut că în alte orașe această soluție a avut succes și ne-am gândit să o punem în aplicare și la noi. Există multe solicitări și la noi, în Bârlad, e timpul să le dăm curs, ca să rezolvăm cât de cât această problemă”.

Măsura se va dovedi, fără doar și poate, benefică pentru capitolul încasări la bugetul local, dar o rezolvare reală a problemei parcărilor e greu de presupus că va aduce.

Pentru ca bârlădenii să aibă șanse egale în obținerea unui loc de parcare, cel mai probabil va fi organizată licitație. Cum numărul locurilor este extrem de limitat, chiria ar putea ajunge la valori prohibitive pentru cei mai mulți cetățeni. E limpede că cei care vor câștiga licitația vor fi oameni cu dare de mână.

Întrebat de ziariștii Est News ce le rămâne de făcut bârlădenilor care nu vor reuși să închirieze un loc de parcare, primarul Dumitru Boroș a ridicat din umeri: ”Nici într-un oraș primăria nu poate da locuri de parcare la toată lumea”.

About Simona Vasile

One comment

  1. Asta nu e un raspuns de demn de functia de primar! SICTIR! parazitule trebuie sa asiguri locuri de parcare pentu fiecare locuinta din fiecare bloc din fiecare zona altfel la ce dracu mai vorbesti despre parcari!

x

Check Also

La Pogonești s-a finalizat rețeaua de canalizare

În comună s-au realizat mai ...

Concursul pentru încasatorii taxei de salubritate din Bârlad, o piatră de încercare chiar și pentru economiști

Exigență! Pentru că noul operator ...

Găgești: Investiții în educație, sănătate și infrastructură rutieră

Autoritățile locale modernizează comuna de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: