Home » Invatamant » Șase licee din județ, incluse în proiectul național ”Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă”

Șase licee din județ, incluse în proiectul național ”Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă”

Șase licee din județ au fost incluse în cadrul proiectului național ”Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă”. Proiectul are ca obiectiv pregătirea tinerilor în domeniul securității și sănătății în muncă înainte de debutul activității profesionale.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui și Inspectoratul Școlar Județean au semnat un protocol de colaborare pentru desfășurarea în șase licee din județ a proiectului național ”Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă”. Unitățile de învățământ selectate sunt Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui, Liceul Tehnologic ”Ion Mincu” Vaslui, Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui, Liceul Tehnologic ”Nicolae Iorga” Negrești, Liceul Tehnic ”Al. I. Cuza” Bârlad și Colegiul Tehnic ”Marcel Guguianu” Zorleni. Proiectul are ca obiectiv pregătirea tinerilor în domeniul securității și sănătății în muncă înainte de debutul activității profesionale, prin dezvoltarea unui program educațional menit să formeze o atitudine corespunzătoare cu privire la securitatea și sănătatea în muncă, la conștientizarea riscurilor și la luarea măsurilor adecvate pentru prevenirea acestora la locurile de muncă.

”Proiectul a fost prezentat reprezentanților școlilor participante, au fost selectați profesorii participanți și au fost stabilite modalitățile de colaborare între inspectorii de muncă și cadrele didactice. Cursurile cu privire la securitatea și sănătatea în muncă sunt menite să-i ajute pe elevi atât pe parcursul școlii, cum ar fi în laboratoarele de fizică, chimie, în atelierele școlare, cât și pentru perioada când își vor desfășura activitatea profesională”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.
Tot în cadrul proiectului, la începutul lui aprilie se va desfășura faza județeană a concursului ”Știu și aplic – Securitatea și sănătatea în muncă se deprinde de pe băncile școlii!”. Elevii calificați de la noi din județ vor participa în luna mai la faza națională a concursului, ce se va avea loc la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Iași. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: