Home » Administratie » Vasluiul, printre cele mai dezavantajoase municipii reședință din țară din punct de vedere al facilităților medicale

Vasluiul, printre cele mai dezavantajoase municipii reședință din țară din punct de vedere al facilităților medicale

Orașul Vaslui este printre cele mai dezavantajoase municipii reședință din țară din punct de vedere al facilităților medicale, având un număr prea mic de spitale și cabinete medicale raportat la numărul de locuitori. Chiar și așa, Vasluiul stă mai bine decât orașe mari și cu pretenții din țară, precum Constanța sau Bacău.

Un studiu realizat în ultima lună de o agenție de cercetare din România și un site de imobiliare a scos în evidență că Vasluiul stă prost la capitolul asigurării serviciilor medicale pentru populație. În ierarhia celor 40 de municipii reședință de județ și capitala țării, orașul nostru se află pe locul 32, deci în ultima parte a clasamentului. Însă, vasluienii se pot consola cu faptul că în spatele municipiului în care locuiesc se află orașe mult mai mari și mai bine văzute, pentru care guvernările de până acum au alocat sume importante de bani, cum ar fi Constanța, Bacău sau Focșani.

Media notelor obținute de Vaslui este de 51,23 dintr-o sută, față de 61,02 cât are Oradea, orașul considerat cu cele mai bune facilități medicale din România.

Raportat pe cartiere, cei mai nemulțumiți locuitori sunt cei din Zona Industrială a Vasluiului, acolo unde punctajul cumulat a ajuns abia la 34,19. La polul opus, se află zona Kogălniceanu, cu 63,48 de puncte, chiar și peste notele acordate de localnicii din Oradea.

Percepția asupra accesului la cele mai bune facilități medicale este cea de-a treia temă a studiului realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research, „Orașele și cartiere din România”, ce se va desfășura până la finalul anului 2017. Până în prezent, aproape 170.000 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: