Home » Justitie » Adolescentul care a încercat să violeze o tânără în prezența copiilor acesteia, condamnat la o măsură educativă de un an

Adolescentul care a încercat să violeze o tânără în prezența copiilor acesteia, condamnat la o măsură educativă de un an

Adolescentul de 16 ani, din satul Iaz (Solești), a fost condamnat la o măsură educativă de un an într-un centru de specialitate, după ce a încercat să violeze o tânără în prezența copiilor acesteia. Femeie a fost salvată de către fiul cel mai mare, în vârstă de 9 ani, care a fugit din casă după ajutor.
Judecătoria Vaslui l-a condamnat la măsura educativă de un an într-un centru de specialitate pe Daniel Constantin Călin, sub acuzația de tentativă de viol, în urma încercării acestuia de a abuza sexual o femeie de 27 de ani, în prezența celor trei copii ai săi, cu vârste cuprinse între trei și nouă ani. De asemenea, magistrații l-au obligat pe adolescentul de 16 ani să plătească către victimă, în solidar cu părinții săi, suma de 10.000 de lei, reprezentând daune morale.
Sentința, care nu este una definitivă, a fost dată la patru luni de la comiterea faptei, perioadă în care Daniel Constantin Călin s-a aflat în arest preventiv și arest domiciliu. De altfel, instanța a mai dispus menținerea măsurii de arest la domiciliu până la pronunțarea definitivă a instanței de judecată.
Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, adolescentul a intrat în casa femeii de 26 de ani la primele ore ale dimineții, atunci când tânăra și cei trei copii ai săi dormeau, soțul fiind plecat la muncă în străinătate. După ce a spart un geam de la ușa de la intrare cu o lanternă, Călin a intrat în locuință și a încercat să o abuzeze sexual pe femeie, care însă a început să strige după ajutor. În acel moment, copiii s-au trezit și, în timp ce adolescentul o lovea, cel mai mare dintre fiii tinerei a ieșit din casă să aducă pe cineva în ajutorul mamei sale. Daniel Constantin Călin s-a speriat și a fugit din locuință, în timp ce femeia a sunat la numărul de urgență 112. Polițiștii deplasați la caz l-au găsit pe adolescent într-un bar din sat.
Reținut inițial de anchetatori, Daniel Constantin Călin a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de tentativă de viol. După 60 de zile petrecute în arestul Poliției, adolescentul a primit măsura preventivă de arest la domiciliu, menținută în continuare de către judecători. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor