Home / Justitie / Andrei Spiridon și victima sa au făcut recurs la Curtea de Apel Iași. El vrea să scape de pușcărie, iar fata de plata cheltuielilor judiciare!

Andrei Spiridon și victima sa au făcut recurs la Curtea de Apel Iași. El vrea să scape de pușcărie, iar fata de plata cheltuielilor judiciare!

de Răzvan CĂLIN

Andrei Silvian Spiridon, fiul unui om de afaceri din Bârlad, acuzat că ar fi violat o minoră din localitate, se străduie din răsputeri să scape de pușcărie. El a atacat recent decizia Judecătoriei Bârlad prin care a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că a comis infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal. Andrei Spiridon a atacat această hotărâre la Curtea de Apel Iași, primul termen consumându-se marți, 28 martie. Însă, instanța ieșeană a dispus un termen de judecată pentru data de 25 aprilie, pentru ca avocații lui Spiridon să își poate pregăti strategia.

La rândul ei, victima lui Spiridon a atacat și ea decizia judecătorilor bârlădeni prin care a fost obligată la plata unor cheltuieli judiciare în valoare de 37.500 de lei. Asta în timp ce fata a încasat de la Spiridon suma de 50.000 de lei, bani în schimbul cărora și-a retras plângerea. Practic, în acest fel tânărul a scăpat de acuzațiile de viol. Însă, pe 27 ianuarie Judecătoria Bârlad a dispus condamnarea sa la trei ani de detenție pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal. Chiar dacă a scăpat de acuzația de viol, legislația în vigoare exclude posibilitatea de a evita urmărirea penală în cazul infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. În același timp, Spiridon trebuie să achite și el 37.500 de lei, drept cheltuieli judiciare.

Andrei Spiridon a intrat în vizorul oamenilor legii după ce a fost acuzat că în decembrie 2015 ar fi violat o elevă olimpică de la un liceu din localitate. Conform celor povestite anchetatorilor chiar de către elevă, individul a abordat-o într-un club din localitate. Apoi, sub pretextul că o conduce acasă, a dus-o cu mașina sa pe un câmp din afara orașului, unde a violat-o.

About Razvan Calin

x

Check Also

O nouă victorie în instanță! O fostă angajată a spitalului din Bârlad a câștigat procesul cu instituția

Curtea de Apel Iași a ...

Un bărbat de 41 de ani din Bârlad a sărit gardul unei gospodării și a amenințat cu cuțitul o femeie

Polițiștii bârlădeni au probat activitatea ...

Un tânăr din Bârlad a scăpat cu viață ca prin minune după ce și-a făcut mașina praf în urma coliziunii cu un TIR

Un tânăr de 34 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: