Home » Justitie » A murit după ce a căzut de pe turla unei biserici din comuna Solești

A murit după ce a căzut de pe turla unei biserici din comuna Solești

Un bărbat aflat la muncă cu ziua a murit, joi după-amiază, după ce a căzut de pe turla bisericii aflată în construcție în localitatea Satu Nou (Solești). Atât Poliția cât și Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui au declanșat anchete pentru a stabili în ce condiții s-a petrecut incidentul și dacă muncitorul lucra cu forme legale.

Tragedie în comuna Solești, în postul Paștelui, după ce un bărbat a murit în timp ce lucra la un lăcaș de cult. Muncitorul în cauză a căzut de la câțiva metri înălțime, de pe turla bisericii, pe planșeul intermediar al construcției aflată chiar pe malul acumulării Solești, de unde este aprovizionat cu apă brută municipiul Vaslui. În urma impactului cu suprafața betonată, bărbatul a murit în foarte scurt timp, astfel încât echipajul medical de terapie intensivă mobilă deplasat la locul evenimentului nu a mai putut face nimic altceva decât să constate decesul.

Din ceea ce au spus martorii, se pare că victima lucra cu ziua la respectiva biserică și, de aceea, au refuzat să ofere informații cu privire la identitate și vârstă. Toate aceste aspecte urmează a fi clarificat de autoritățile competente”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Atât Poliția cât și Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui au declanșat anchete pentru a stabili în ce condiții s-a petrecut incidentul și dacă acesta a fost un accident de muncă. De asemenea, inspectorii de muncă vor trebui să stabilească și eventualele persoane vinovate de incident și dacă acestea pot fi trase la răspundere. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: