Home » Justitie » Pompierii vasluieni au efectuat ieri un exercițiu tactic pentru eventualitatea unui accident chimic

Pompierii vasluieni au efectuat ieri un exercițiu tactic pentru eventualitatea unui accident chimic

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „ Podul Înalt” Vaslui a efectuat ieri un exercițiu tactic cu forțe și mijloace în teren, cu tema: Activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și intervenția forțelor și mijloacelor specializate pentru limitarea și înlăturarea urmărilor unui accident chimic produs pe căile rutiere, pe DN 24 – Codăești.

Potrivit scenariului exercițiului În data de 29.03.2017, ora 11.00, pe DN 24, în dreptul Stației de distribuție carburanți Codăești, o autocisternă care transportă substanțe chimice, în speță amoniac, datorită neadaptării vitezei la condițiile de drum și apariția unei defecțiuni tehnice la sistemul de frânare, a părăsit partea carosabilă. În urma coliziunii cu elementele de decor din afara părții carosabile s-au produs avarii la cisternă, rezultând scurgeri de amoniac lichid și gazos. În urma emanațiilor de gaze toxice conducătorul auto a rămas inconștient în cabină.”

Exercițiu a avut ca obiectiv general verificarea timpului de reacție și a posibilităților tehnice de intervenție ale forțelor și mijloacelor tehnice conform registrului de capabilități, precum și pregătirea instituțiilor care trebuie să intervină în cazul unui asemenea dezastru (tip de risc: accidente, avarii, explozii și incendii în activități de transport).

Structurile participante la exercițiu: Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui, Inspectoratul de poliție al județului Vaslui, Inspectoratul județean de jandarmi Vaslui, U.M. 01776 Huși, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui, UPU/SMURD Vaslui, Agenția de Protecția Mediului, Garda de mediu Vaslui, SC Drumuri Naționale Bârlad, CLSU Codăești și CLSU Miclești.

Acțiunea s-a încheiat cu o analiză a modului și capacității de intervenție în cazul producerii unei astfel de situație, concluzia fiind că toate forțele participante au demonstrat ca pot gestiona corect și coerent o situație de urgență de o asemenea anvergură. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: