Home / Social / Bărbatul care a murit după ce a căzut de pe turla bisericii muncea la negru. Amenda uriașă primită de firma pentru care lucra

Bărbatul care a murit după ce a căzut de pe turla bisericii muncea la negru. Amenda uriașă primită de firma pentru care lucra

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a constatat, în urma anchetei preliminare desfășurată în cazul bărbatului de 66 de ani care a murit după ce a căzut de pe turla bisericii din Satu Nou (Solești) că victima accidentului nu avea contract de muncă la firma pentru care lucra. În aceeași situație se afla și un alt muncitor care desfășura lucrări la biserică pentru aceeași întreprindere individuală cu sediul în municipiul Vaslui care avea încheiat contract de prestări servicii cu parohia unde se află lăcașul de cult. În consecință, inspectorii de muncă au decis să amendeze firma cu suma de 20.000 de lei.

Sancțiunea a fost aplicată pentru primirea la muncă a două persoane fără a le fi încheiate anterior începerii activității contractele individuale de muncă. De asemenea, s-a dispus sistarea activității și amendarea cu 5.000 de lei a întreprinderii individuale pentru neluarea măsurilor ce se impun pentru lucru la înălțime”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Potrivit sursei citate, întreprinderea individuală ar putea primi și alte sancțiuni pentru posibilele deficiențe care ar mai putea fi constatate până la finalizarea cercetărilor în acest caz.

De asemenea, polițiștii continuă propria anchetă în acest caz pentru ucidere din culpă.

Vasile Pungă, bărbatul de 66 de ani a murit în cursul după-amiezii de joi, după ce a căzut de la aproximativ opt metri înălțime de pe turla bisericii aflată în construcție în Satu Nou pe suprafața acoperișul din beton al pronaosului lăcașului de cult. Muncitorul era prins cu o centură de o scară din lemn pusă pe schela din lemn pe care lucra, însă acesta s-a smuls din cuiele în care era fixată pe turlă. Impactul cu suprafața betonată i-a fost fatal, echipajul medical solicitat la intervenție constatând decesul. (Ionut PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: