Home » Justitie » Doi tineri hușeni sunt cercetați penal după ce au furat o mașină

Doi tineri hușeni sunt cercetați penal după ce au furat o mașină

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Huși au probat activitatea infracțională a doi tineri de 19 și 21 de ani, din municipiul Huși, care au sustras un autoturism din curtea unui bărbat din aceeași localitate, iar ulterior l-au valorificat. Polițiștii au recuperat autoturismul și l-au restituit părții vătămate.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Huși au reținut pentru 24 de ore un tânăr de 21 de ani, din municipiul Huși, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere.

Polițiștii au demarat cercetările urmare a plângerii primite din partea unui bărbat în vârstă de 62 de ani, din municipiul Huși, care a sesizat faptul că în dimineața de 22 martie a constatat lipsa unui autoturism proprietate parcat în grădina locuinței. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că pe 22 martie tânărul de 21 de ani, împreună cu un alt tânăr de 19 ani, din aceeași localitate, au sustras autoturismul părții vătămate de pe un teren folosit de proprietar ca și grădină. Autoturismul sustras era radiat din circulație din anul 2016.

Inconștiența celor doi nu a cunoscut limite, iar unul din cei doi tineri a condus mașina pe raza municipiului Huși deși nu deținea permis de conducere. Ulterior, tinerii au vândut autoturismul unui alt bărbat, din aceeași localitate.

Polițiștii au recuperat autoturismul și l-au restituit părții vătămate, iar pe numele celor doi tineri au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Tânărul de 21 de ani, a fost prezentat ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși cu propunerea de se dispune o măsură preventivă. Unitatea de parchet a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate.

Tânărul de 19 ani se află încarcerat în Penitenciarul Vaslui, în urma punerii în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 6 luni închisoare, emis pe numele lui de către Judecătoria Huși. Acesta este condamnat pentru comiterea unei alte infracțiuni de furt calificat. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: