Home » Sport » Rugbyștii bârlădeni joacă pentru bronz la U20 Rugby Europe Championship, după ce au pierdut cu Portugalia

Rugbyștii bârlădeni joacă pentru bronz la U20 Rugby Europe Championship, după ce au pierdut cu Portugalia

Nu mai puțin de cinci rugbyști bârlădeni au făcut parte din lotul naționalei de rugby a României U20, care a jucat în semifinalele U20 Rugby Europe Championship, cu Portugalia. Adversara noastră s-a impus cu rezultatul de 21 – 16 și s-a calificat pentru finala competiției, în care va întâlni Spania. Stejăreii vor evolua mâine împotriva Rusiei în partida pentru locurile 3 – 4. Meciul va avea loc de la ora 15:00 pe Stadionul „Arcul de Triumf” din București.

Dintre rugbyștii bârlădeni convocați la lot doi evoluează la Clubul Sportiv Școlar Bârlad: Gabi Rupanu (linia a III-a) și Cosmin Iliuță (aripă). Cristi Chirică (linia a III-a) evoluează pentru CSM Știința Baia Mare, Răzvan Ștefan Iancu (linia a II-a) pentru Baia Mare, iar Ștefan Cucoș (centru) pentru Tomitanii Constanța.

România a intrat ceva mai bine în partidă și până în minutul 20, pe fondul unui joc în care echipa noastră a avut inițiativa, iar portughezii au încercat să ne surprindă pe contra-atac, rezultatul a fost de 6-3, Tudor Boldor concretizând două lovituri de pedeapsă, o tentativă de țintă reușind-o Jorge Abecassis în contul lupilor lusitani, de la aproximativ 40 de metri.

Portugalia a trecut în avantaj după o acțiune susținută, intrările succesive ale jucătorilor Jose Cabral și Manuel Pinto prin defensiva noastră găsindu-și finalizare în cele din urmă, autorul eseului fiind Jose Andrade. Jorge Abecassis a transformat și Jose Cabral a dat din nou emoții echipei noastre, în replică Marius Simionescu mutând jocul în 22-ul advers.

Finalul primei reprize ne-a aparținut și Tudor Boldor a găsit breșa din apărarea adversă, eseu transformat tot de el, astfel că la pauză România se afla în avantaj cu rezultatul de 13-10 și ecartul putea fi mai mare dacă același Tudor Boldor nu rata o lovitură de pedeapsă, distanța însă fiind una considerabilă, 45 de metri față de butul lusitanilor.

După reluare s-a evidențiat din nou centrul portughezilor, Jose Cabral, după care Manuel Pinto a făcut o cursă de aproximativ 70 de metri pentru al doilea eseu al echipei sale, avantajul de 16-15 fiind anulat câteva minute mai târziu de lovitura de pedeapsă a lui Tudor Boldor.

Au urmat momente dificile pentru Stejărei, Iulian Hartig și apoi Silviu Gradinaru văzând cartonașul galben, Portugalia distantandu-se decisiv prin lovitura de pedeapsă a lui Jorge Abecassis. Ultimele minute au fost dramatice, România a pus presiune la limită terenului de țintă advers, însă portughezii s-au apărat eroic pentru a-și menține avantajul de pe tabela de marcaj.

“A fost un meci cu foarte mare încărcătură fizică. Îmi pare rău că nu am reușit să marcăm atunci când am avut ocazia. Am fost aproape de câteva ori, însă nu am reușit să concretizăm în puncte, ori ne-am precipitat, ori s-au făcut greșeli. Din păcate am greșit foarte mult, ei ne-au provocat, iar noi am răspuns, au fost două cartonașe galbene, ceea ce contează mult în economia jocului. Este destul de greu să vorbești la cald despre ce s-a întâmplat la nivel de disciplină în joc. Cred că toți am fost entuziasmați, ne-am dorit foarte mult să câștigăm, simțeam că putem face asta, însă nu am reușit să gestionăm cum trebuie acele momente decisive ale jocului. Cred că la această vârstă nu avem încă acea luciditate în joc, acea maturitate ce poate face diferența în unele momente. Sper însă ca experiența de joc pe care o vom dobândi în viitor să schimbe aceste lucruri. Însă, avem nevoie de astfel de meciuri în care să creștem, meciuri puternice. Vom face analiza meciului cu Portugalia, vom vedea unde am greșit, după care trebuie să lăsăm totul în urmă și să ne concentrăm pe partida de sâmbătă. Trebuie să câștigăm medalia de bronz, echipa merită să fie pe podium la această competiție. Va fi un meci greu cu Rusia, sunt fizici, au o grămadă bună, însă noi trebuie să strângem rândurile și să câștigăm finala mica”, a declarat căpitanul Tudor Boldor.

Câștigătoarea competiției care se desfășoară pe Stadionul „Arcul de Triumf” din București se va califica la World Rugby U20 Trophy, eșalonul secund mondial. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: