Home » Social » Un sculptor din Epureni a primit 70.000 de euro de la UE pentru a face troițe și linguri de lemn

Un sculptor din Epureni a primit 70.000 de euro de la UE pentru a face troițe și linguri de lemn

Un sculptor din Epureni a primit 70.000 de euro de la Uniunea Europeană (UE) pentru a face troițe și linguri de lemn. Banii au fost acordați în cadrul unui proiect intitulat ”Afaceri prin renașterea tradițiilor” și are o perioadă de implementare de cinci ani.

Deși pare greu de crezut, un sculptor de la noi din județ a obținut o finanțare europeană pentru a-și transforma activitatea și pasiunea într-o afacere. Așa se face că, prin cei 70.000 de euro primiți de la UE, Ticu Ungureanu va putea combina utilul cu plăcutul și să ducă mai departe arta sculptatului. Cu deprinderi native în această meserie, bărbatul de 52 de ani din Epureni de Huși va face de acum troițe și linguri din lemn, printre altele, cu bani europeni. Astfel, sculptorul își va putea dota atelierul cu scule dintre cele mai performante, ceea ce-i va aduce un plus în calitatea lucrărilor. De asemenea, va putea să participe la niște cursuri de perfecționare și să-și angajeze soția la atelier pentru a-l ajuta în activitatea zilnică.

Pentru a accesa un astfel de proiect, nu trebuie decât să ai idei, curaj, credință și să fii corect, să nu deturnezi banii. Este mult mai bine să ne facem propria afacere decât să fim slugi la alții”, ne-a declarat Ticu Ungureanu.

Sculptorul din Epureni are peste 50 de troițe meșteșugite în întreaga țară, toate lucrările sale fiind unicat. Acum, prin proiectul de 70.000 de euro, va trebui ca, în următorii cinci ani, să facă vânzări totale de 20.000 de euro, condiție impusă de către finanțator. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: