Home » Justitie » Instructorul auto care lua bani de la cursanți pentru a le obține ilegal permise auto, condamnat la închisoare

Instructorul auto care lua bani de la cursanți pentru a le obține ilegal permise auto, condamnat la închisoare

Instructorul auto Cristian Coman, din Vaslui, a fost condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare pentru trafic de influență după ce a luat sume de până la 4.000 de lei de la cursanți sau diverși tineri, cu promisiunea că-i va ajuta să obțină ilegal permisul auto sau viza medicală necesară admiterii în structurile MApN.

Tribunalul Vaslui l-a condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare pentru trafic de influență pe Cristian Coman, instructor auto și profesor de legislație rutieră, care ar fi primit de la opt tineri sume cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei, cu promisiunea că-i va ajuta fie să obțină ilegal permisul fie viza medicală pentru admiterea în structurile Ministerului Apărării Naționale. Magistrații l-au mai obligat pe bărbatul din Vaslui să achite suma de 26.789 de lei reprezentând banii primiți de către acesta de la martorii denunțători.

Sentința Tribunalului Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Potrivit anchetatorilor, instructorul auto ar fi pretins și primit într-o primă fază, în perioada decembrie 2014 – iulie 2015, sume de până la 4.000 de lei de la patru persoane din județul Vaslui.

În schimbul banilor, instructorul auto lăsa să se creadă că are influență asupra funcționarilor publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Vaslui și asupra polițiștilor examinatori, pentru ca persoanele în cauză să fie declarate admise la susținerea examenului auto, fără îndeplinirea condițiilor legale. De asemenea, suspectul a pretins și primit de la un număr de alte patru persoane de pe raza județului Vaslui sume de bani cuprinse între 2.000 lei și 4.000 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra medicilor din cadrul Spitalului Militar Galați, mai exact din cadrul comisiei de examinare medicală în vederea admiterii în structurile Ministerului Apărării Naționale”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Cristinel Coman a fost arestat preventiv în urmă cu un an, ulterior fiind plasat sub control judiciar de către magistrați. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

One comment

  1. De ar fi singurul care ia bani… Sper sa ajunga toti dupa gratii.. Sunt unii care de abia merg drept pe strada si au permis si altii care stiu sa conduca si pica orasul din aceasta cauza..

%d blogeri au apreciat: