Home / Politic / Scandal la sediul PNL Bârlad în prag de alegeri! Cum vrea Boroș să-i împiedice să voteze pe liberalii care nu țin cu el!
Boroș și ”trădătorul” Toporaș

Scandal la sediul PNL Bârlad în prag de alegeri! Cum vrea Boroș să-i împiedice să voteze pe liberalii care nu țin cu el!

de Simona MIHĂILĂ

 

Spaima primarului Dumitru Boroș de a pierde șefia PNL Bârlad s-a arătat, ieri, în toată splendoarea. Un scandal uriaș s-a iscat la sediului organizației locale, în momentul în care zeci de membri de partid au aflat că sunt în imposibilitatea de a vota la alegerile de sâmbătă, din cauză că Boroș i-a ordonat secretarei să nu le mai încaseze cotizațiile, decât dacă aceștia se prezintă personal. Toată lumea a rămas consternată de brutalitatea deciziei ad-hoc, mai ales că aceasta contravine regulamentului Comitetului de organizare a alegerilor.

Precizăm că în aceste zile, activitatea de încasare a cotizațiilor s-a intensificat la PNL Bârlad, dreptul la vot al membrilor fiind condiționat de plata la zi a cotizațiilor. Întrucât sute de liberali sunt în imposibilitatea de a veni personal să achite, cotizațiile le sunt colectate, pe bază de borderou, de alți colegi de partid. Este o practică veche, agreată de orice partid și, pentru a nu exista discuții, stipulată în regulamentele de organizare a alegerilor.

Dumitru Boroș a realizat, se pare, dimensiunea pericolului de a pierde alegerile, pricina fiind numărul masiv de liberali care a anunțat, pe toate căile, că-l va vota pe deputalul Daniel Olteanu, principalul contracandidat la șefia partidului.

Ieri, până ca Boroș să ajungă la sediul partidului, secretara a înregistrat borderourile și a eliberat chitanțe pe numele tuturor celor care trimiseseră cotizațiile prin delegați, așa cum făcuse, de altfel, și în zilele anterioare. Problemele au apărut în clipa când Boroș și-a făcut apariția și a observat cât de lungi sunt listele cu cei care urma să plătească. Oameni despre care aflase, se pare, că nu vor vota cu el.

 

Unde s-a rupt legătura lui Boroș cu partidul

 

Nu este niciun secret că numărul real al susținătorilor lui Dumitru Boroș este infim. Multă lume a fost dezamăgită după demisia lui din PNL (în 2014), iar anul trecut, când Dan Marian l-a readus în partid peste voința membrilor, pentru a-l impune candidatul liberalilor la Primăria Bârad, cei mai mulți dintre ei au fost scandalizați. Vechii liberali au făcut un pas înapoi, Boroș rămânând atunci doar cu sprijinul foștilor membri PDL, în frunte cu Dan Marian. După ce a ajuns primar, Boroș le-a făcut bucata și susținătorilor pedeliști, refuzând să-și onoreze angajamentele față de aceștia.

Lipsit de sprijinul ambelor tabere, Boroș are acum de partea sa doar o mână de oameni. Restul, fie că e vorba de vechi liberali, fie că sunt foști membri PDL, în frunte cu liderii lor – Elena Monu, respectiv, Corneliu Pleșu – s-a coagulat în jurul deputatului Olteanu.

Boroș, cât se poate de conștient de această realitate, încearcă și el cum poate să-și sporească șansele. Chiar și prin abuz, după cum îl acuză liberalii care și-au trimis cotizațiile prin reprezentanți și care au aflat ieri că, spre deosebire de alți colegi care au procedat la fel, ei nu le pot achita decât dacă se prezintă personal la sediul partidului.

”Este o discriminare față de alți membri cărora cotizațiile le-au fost acceptate prin borderou. Asta pe de o parte. Pe de altă parte, este un abuz, o încălcare a ceea ce s-a stabilit anterior de către Comitetul de organizare a alegerilor. Mulți dintre noi nu putem să venim personal la sediu ca să plătim și nici într-un caz în intervalul celor două ore în care este deschis sediul PNL Bârlad. Ce vrea domnul primar? Să ne învoim de la serviciu, să lipsim de la slujbe ca să stăm la rând la plata cotizațiilor de partid? Unde s-a mai pomenit așa ceva? Unii sunt profesori, au ore de curs. Poate ar trebui să ne lăsăm orele, elevii de izbeliște, ca să fugim într-un suflet la partid să plătim”, ne-a declarat unul dintre liberalii puși în situația de a nu putea vota la alegerile de sâmbătă pe motiv de neplată a cotizației.

Mai mult de atât, ca prin farmec, s-au epuizat și chitanțierele. În lipsa unor argumente solide care să susțină mofturile lui Boroș, secretara a anunțat că și de-ar vrea să descarce borderourile, tot nu ar putea, întrucât nu mai poate elibera chitanțe fiindcă acestea s-au terminat.

Este o situație nemaiîntâlnită la PNL Bârlad. Cu ani în urmă, mai exact în 2005, a existat o situație tensionată legată de plata cotiazațiilor în prag de alegeri, în sensul că unii membri nu au reușit să se achite în tip util de această obligație. Dar situația a fost rezolvată în așa fel încât nimeni să nu fie împiedicat să-și voteze liderul: a fost acceptată plata chiar în ziua alegerilor, accesul la urne fiind posibil cu chitanța tăiată în aceeași zi.

 

Buzamăt și gașca de 50 nu l-au salvat pe Boroș

 

Într-o încercare disperată de a-și încropi un bazin electoral care să-i sporească șansele, Boroș a recurs și la artificii. În

Daniel Buzamat

 

noiembrie anul trecut, anticipând situația neagră pe care este nevoit să o înfrunte acum, a deschis ușile unui alt disperat de pe scena politică locală – Daniel Buzamăt. După ce a trecut prin câteva partide, acesta a ajuns la concluzia că alăturarea de Boroș l-ar aranja cât de cât. După alegerile locale din vara trecută, a plecat de la PSRO (partidul lui Mircea Geoană) și a depus o adeziune la PNL. I-a promis lui Boroș că aduce tot partidul după el, adică toți cei 100 de membri pe care îi număra PSRO în acel moment. Buzamăt nu a convins decât vreo 50 să-l urmeze, dar pentru Boroș care se bazează pe tot atâția oameni în PNL Bârlad era ideal.

Surpriză, însă! Buzamăt și oamenii lui nu au cum să voteze la alegerile de sâmbătă. Baza de date a PNL Bârlad nu include și numele lor, pentru simplul motiv că în tot acest interval de timp nu a avut loc nicio ședință a Biroului Permanent Local și, așa cum a tot scris, nici a Biroului Pemanent Județean al PNL. Numai cu acordul membrilor acestor birouri adeziunile pot fi considerate valabile.

About Simona Vasile

x

Check Also

Social-democrații bârlădeni au îndemnat electoratul să voteze cu inima

Mobilizare la urne. În ziua ...

Elevii bârlădeni au cele mai mici burse din țară! Boroș spune că nu sunt bani pentru majorarea cuantumului burselor școlare

Discuții aprinse, pe tema burselor ...

Liberalul Adrian Todireasa a scăpat cu avertisment, deocamdată

Biroul Politic Local al organizației ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: