Home » Justitie » Tânăr din comuna Pușcași, cercetat penal pentru furt calificat

Tânăr din comuna Pușcași, cercetat penal pentru furt calificat

Un tânăr în vârstă de 17 ani, din comuna Pușcași, este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acesta a fost reținut de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui și a fost prezentat vineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

La începutul lunii martie tânărul a pătruns, fără drept, în incinta unei societăți comerciale din municipiul Vaslui și a sustras dintr-un dulap suma de aproximativ 1.200 de lei și dintr-un cuier o geantă cu obiecte personale. În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului.

Vineri tânărul a fost prezentat de către polițiști la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Recomandări

Pentru asigurarea unei protecții optime a firmei dumneavoastră, polițiștii vă recomandă să instalați un sistem de alarmă contra efracției și asigurați-vă că acesta este pus în funcțiune. Dacă firma deține spații de depozitare exterioare este necesar un sistem de protecție perimetrală. Montați un sistem de supraveghere și înregistrare video, instalați un sistem de restricționare și control al accesului și conectați sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare. Montați uși și ferestre care să dispună de sisteme de închidere de înaltă siguranță. Dacă optați pentru grilaje și uși metalice, acestea trebuie confecționate din materiale rezistente la acțiuni mecanice și termice. Asigurați suplimentar camerele pentru depozitarea valorilor;

Un sistem de iluminare cu senzori de perimetru care se activează de câte ori se apropie cineva de magazin este util pentru detectarea mai ușor a persoanelor rău intenționate, Nu lăsați pe timpul nopții, în magazine sau sedii de firmă, sume mari de bani.

Nu amplasați casele de bani destinate depozitării monetare în camera unde se lucrează cu publicul. Nu lăsați ferestrele deschise/întredeschise când părăsiți sediul societății. Instruiți-vă personalul să adopte o politică de securitate a firmei și să știe cum să reacționeze în situații de acest gen.

Dacă constatați că s-a comis un furt sesizați imediat Poliția fără a distruge posibilele urme lăsate de infractori! (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: