Home » Justitie » Anchetă a conducerii Poliției Vaslui în cazul unui agent care oprea șoferii în trafic cu un sistem luminos ilegal montat pe mașina de serviciu

Anchetă a conducerii Poliției Vaslui în cazul unui agent care oprea șoferii în trafic cu un sistem luminos ilegal montat pe mașina de serviciu

Conducerea Poliției Județene Vaslui a declanșat o anchetă internă în cazul unui agent de la o structură orășenească de poliție care oprea șoferii în trafic, în special cei care depășeau viteza legală, cu un sistem luminos montat pe mașina de serviciu. Pe lângă amenda pe Codul Rutier, polițistul va fi sancționat disciplinar pe linie de serviciu.
Un agent de la Poliția Orășenească Negrești este cercetat disciplinar de către superiorii săi după ce a folosit ilegal, pe o perioadă îndelungată de timp, un sistem luminos cu care oprea în trafic șoferi în vederea sancționării acestora pentru încălcarea Codului Rutier. Conducerea Poliției Județene Vaslui consideră drept ”un gest necugetat” al polițistului în cauză, drept pentru care îl va sancționa atât disciplinar, pe linie de serviciu, cât și pecuniar, pentru încălcarea Codului Rutier.

Nu există în dotarea Poliției Vaslui acel sistem luminos folosit de agentul în cauză. Considerăm că a fost un gest necugetat din partea polițistului. De asemenea, am dat dispoziție să fie verificate toate autoturismele poliției care nu au rampe cu sistem luminos montate pe cupolă să nu dețină astfel de lumini”, ne-a declarat inspectorul șef al Poliției Județene Vaslui, Doru Gabriel Panțiru.

Pe lângă sancționarea agentului de poliție, va fi tras la răspundere și șeful Poliției Orășenești Negrești, pe motiv că i-a permis subordonatului său să folosească acel sistem luminos ilegal pe mașina de serviciu. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: