Home » Sport » HC Vaslui joacă mâine cu CSM București, în play-off

HC Vaslui joacă mâine cu CSM București, în play-off

Handbal Club Vaslui va da piept mâine cu CSM București, în prima fază a play-off-ului. Meciul va avea loc în deplasare, de la ora 16:00 și va fi transmis în direct pe TVR 2. Partidele din play-off se joacă după sistemul cel mai bun din trei meciuri. CSM București are avantajul de a organiza două din cele trei posibile confruntări cu HC Vaslui. Dacă trec de bucureșteni elevii lui Sandu Iacob și Alexandru Acsinte ar urma să joace în semifinale cu învingătoarea „sfertului” Potaissa Turda – SCM Politehnica Timișoara.

HC Vaslui a evitat duelul cu AHC Potaissa Turda, ocupanta locului doi în Liga Zimbrilor, pe ultima sută de metri. A terminat pe locul șase datorită faptului că a învins în ultima etapă a sezonului regulat CSM Satu Mare, scor 26 – 23. A făcut astfel rocada în clasament cu SCM Politehnica Timișoara, care a pierdut în deplasare la CSU Suceava.

Vasluienii au fost într-o cursă de urmărire în primele douăzeci de minute ale partidei cu CSM Satu Mare, însă avantajul oaspeților a fost minim. Vasluienii au condus însă de două ori în acest interval, la 5 – 4 și 7 – 6. Pauza a adus liniștea însă, pentru că HC Vaslui s-a dezlănțuit și după ce a preluat iar conducerea a mărit distanța la cinci lungimi, scor 14 – 9. Golurile marcate de Călin Hagiu și Marian Vasilică Barac imediat după pauză au mărit distanța la șapte goluri. CSM Satu Mare a avut o tresărire de orgoliu și a marcat de trei ori consecutiv fără a primi gol, scor 16 – 12. Vasluienii au continuat însă să fie la cârma jocului și când oaspeții s-au apropiat la două goluri ,pe finalul meciului, le-au ucis speranțele cu două goluri consecutive. CSM Satu Mare a avut de spus ultimul cuvânt, prin golul marcat de Nicola Lazic, care însă nu a schimbat deznodământul partidei.

Gabriel Bujor a fost la înălțime și a fost cel mai bun marcator al HC Vaslui, cu nu mai puțin de 10 goluri marcate. A terminat astfel sezonul regulat al Ligii Zimbrilor în postura de golgheter, cu nu mai puțin de goluri marcate. Următorii cinci din clasament sunt jucători străini. Pe locul doi se află Filip Marjanovic, cu 141 de goluri, iar pe trei Guillaume Saurina de la CSM București.

Au mai marcat pentru HC Vaslui Gabriel Cotinghiu, Didi Hrimiuc (3), Mihai Bușecan, Marian Barac (2), Călin Hagiu, Mihai Bujor, Mihai Sandu, Andrei Popescu, Gabriel Cumpănici și Valentin Anton (1).

CSM București a obținut tot o victorie în ultima partidă, însă aceasta a fost obținută în extremis, scor 24 – 23. Adversara, HC Dobrogea Sud Constanța a început în forță partida, iar în minutul 19 avea un avantaj de cinci lungimi, scor 10 – 5. Reacția bucureștenilor nu s-a lăsat însă așteptată și aceștia au preluat conducerea imediat după pauză, când au marcat de trei ori fără a primi gol. Deși a condus ostilitățile până spre sfârșit, CSM București a tremurat în ultimele cinci minute și a obținut victoria cu un gol marcat în ultimele momente ale jocului. Goce Georgievski și Nicu Negru au fost cei mai buni marcatori ai bucureștenilor, cu câte 5 reușite. Guillaume Saurina și Ramon Șomlea au fost și ei la înălțimea partidei și au marcat de 4 ori.

HC Vaslui și CSM Bucureșți s-au întâlnit de șase ori până acum, iar vasluienii au învins o singură dată, iar un meci s-a terminat la egalitate. Singura victorie a elevilor lui Sandu Iacob și Alexandru Acsinte a fost însă tocmai în turul acestui sezon, chiar în deplasare. Meciul a fost extrem de disputat și a fost câștigat în extremis de HC Vaslui, scor 25 – 26. În retur, HC Vaslui a pierdut cu 22 – 27 confruntarea cu bucureștenii.

În prima fază a play-off-ului vor mai avea loc duelurile Dinamo București – Dunărea Călărași și HC Odorhei – HC Dobrogea Sud Constanța. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: