Home » Sport » Micii karateka bârlădeni și-au arătat clasa la Campionatul Național de Submission

Micii karateka bârlădeni și-au arătat clasa la Campionatul Național de Submission

Micii karatekade la cluburile „Miyagi Dojo și “Wazzary Dojo, din Bârlad, au avut prestații de excepție la Campionatul Național de Submission, unde au cucerit împreună 30 de medalii.

“Miyagi Dojo” a “recidivat”  și a obținut nu mai puțin de 19 medalii câștigate de bârlădeni la Campionatul Național de Kempo Submission. A fost încă o competiție fructuoasă, după ce luna trecută s-a întors cu 28 de medalii de la Campionatul Național de Kempo al Republicii Moldova. Au participat la competiție aproximativ 250 de sportivi de la 30 de cluburi din toată țara. Competiția a fost acerbă, iar la eveniment au concurat inclusiv membri de la lotul național de judo. Concomitent au avut loc și Campionatele Naționale de Knockdown și Campionatul Universitar de Kempo. Categoriile au fost foarte încărcate, cu până la opt participanți pe categorie.

“Miyagi Dojo” Bârlad a participat cu 19 sportivi și a obținut cinci medalii de aur, patru de argint si zece de bronz. Neînvins pe categoria lui, campionul mondial Rareș Mîrzac a luat iar aurul după ce luna trecută a luat două medalii de aur la Campionatul Național de Kempo al Republicii Moldova. Teodor Chiper a reușit și el să urce pe primul loc pe podium, după ce obținuse două medalii de aur în Republica Moldova. Au mai obținut aurul Cristian Petrovici, Marian Pelin și Diana Bîclea. Rezultatele obținute de Rareș Mîrzac și Marian Pelin au venit în fața unor adversari dintr-o categorie superioară de vârstă. Cei doi au luptat la 12 – 14 ani, deși au doar 11 ani. Argintul a fost câștigat de Andrei Chebac, Andrei Pasat, Diana Costan și Radu Pascu. Diana Costan s-a remarcat cu un nou rezultat frumos, după ce la prima participare la un concurs, la Campionatul Național de Kempo al Republicii Moldova a luat aurul. Au luat bronzul Elena Jidănașu, Radu Tache, Iustin Toma, Sebastian Bîclea, Alexandru Boscencu, Ciprian Negară, Antonio Chebac, Sebastian Uricaru, Mihai Clisu și Laura Sârbu.

“Toți sportivii au urcat pe podium și asta înseamnă că au muncit, au avut câte două – trei meciuri. Competiția s-a desfășurat simultan pe trei suprafețe de luptă, timp de trei ore. Cei care au venit aici din toată țara au fost bine pregătiți și am tot respectul pentru adversarii întâlniți. Căutăm să ne intensificăm eforturile pentru următoarele competiții. Copiii s-au prezentat bine sau foarte bine, avem copii care vin din urmă. Diana Costan este un exemplu de sportiv de viitor pentru că e foarte serioasă, dedicată la antrenamente. Se cunosc deocamdată lipsa de experiență în competițiile mari, încărcătura psihică și oboseala, dar orice antrenor ar dori să o pregătească. După Campionatul Național de Kempo al Republicii Moldova am continuat antrenamentele, dar a trebuit să scădem intensitatea. Am plecat atunci la patru dimineața, competiția a început în jur de ora 10:30 și am ajuns înapoi în Bârlad în jur de 1 noaptea”, a declarat sensei Gabriel Manta.

“Miyagi Dojo” Bârlad va efectua un stagiu de pregătire la Venus în vară, unde îi așteaptă iar o muncă asiduă. Vor avea câte două antrenamente pe zi, dimineața de la 7 la 9 și seara. de la 5 la 7.

Nici luptătorii de la Wazary Dojo nu s-au lăsat mai prejos!

La rândul lor, cei 13 luptători care au reprezentat un alt club de arte marțiale bârlădean – Wazary Dojo – au avut o evoluție excelentă la Campionatul Național de Kempo Submission. La cele 12 categorii la care au concurat, sportivii de la Wazary Dojo au reușit să-și adjudece șase medalii de aur, două de argint și trei de bronz.
”Alți doi sportivi au venit pe locul V. A fost un concurs cu un ridicat nivel tehnic, mai ales că printre concurenți s-au numărat și luptători de talie mondială, care fac parte din lotul reprezentativ la naționalei României de Kempo. Per total, au fost înscriși circa 250 de sportivi de la 25 de cluburi din întreaga țară. Oricum, suntem foarte mulțumiți de evoluția sportivilor noștri. Eu, unul, sunt mândru de acești copii care reușesc de fiecare dată să se poziționeze pe primele trepte ale podiumului. Cred că am demonstrat de atâtea ori că suntem o echipă competitivă și că avem un cuvânt de spus în sfera artelor marțiale mixte”, a declarat pentru Est News sensei Alexandru Rotaru, președintele Wazary Dojo Bârlad.

Iată lista performerilor de al această ediție a Campionatului Național de Kempo Submission: locul I – Angheluta David, Albu Alexandru, Carp Robert, Stupu Eduard, Burca Rares, Marin Teodora; – locul II :Postolache Vlad si Mazilu Ana Maria; locul 3 – Teletin Stefania, Stan Beatrice si Codreanu Angelica; locul 5 – Amarinei Andreea si Burca Andrei. (George PROCA, Răzvan CĂLIN)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: