Google+
Home » Social » Poftiți la o … carte!

Poftiți la o … carte!

de Răzvan CĂLIN

La sfârșitul săptămânii trecute, Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” a găzduit o acțiune inedită: Organizația Vaslui a Asociației ”Seara de Carte” a sărbătorit un an de existență. ”Seara de Carte” este proiect derulat la nivel național de Inițiativa Tinerilor pentru Modernizarea României.

Cum filiala din Vaslui a împlinit un an de când funcționează, au fost organizate câteva activități menite să puncteze așa cum se cuvine acest eveniment. Cristina Maria Frențescu, președinta ”Seara de Carte” Vaslui, a făcut o succintă trecere în revistă a activităților derulate de-a lungul primului an de existență, după care un grup de elevi de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, Liceul ”Ion Mincu” Vaslui și Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”, au susținut un program artistic ce a cuprins microrecitaluri muzicale și de poezie. După care, Cristina Maria Frențescu a primit o diplomă de onoare, oferită de Mirela Saidi, vicepreședintele național al ”Seara de Carte” și președintele Organizației Bârlad.

”A fost o acțiune foarte reușită, care se înscrie în cadrul eforturilor noastre de a sădi dragostea față de lectură în sufletele cât mai multor copii și tineri. În cadrul acțiunii de la Vaslui au fost și patru poeți autohtoni – Daniela Ouatu, Mirela Ciolan, Cornelius Drăgan și Mihai Apostu – care au citit, fiecare, câteva dintre poemele compuse de ei. Ne propunem ca pe viitor să intensificăm acțiunile și să derulăm cât mai multe activități prin care să atragem copiii și tineretul către lectură, să simtă plăcerea de a citi o carte. Acesta este și scopul nostru, de a promova educația prin lectură. Cu cât un om citește mai mult, cu atât își dezvoltă și își lărgește propriile orizonturi, își formează o bună capacitate analitică și își menține astfel un nivel crescut de inteligență”, a declarat pentru Est News, Mirela Saidi, președintele ”Seara de Carte” Bârlad, prima organizație de acest gen înființată în Moldova.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: